Započela Međunarodna ljetna škola Mediteranski imaginarij u europskoj kulturi

Program ljetne škole na talijanskom jeziku Mediteranski imaginarij u europskoj kulturi (L'immaginario mediterraneo nella cultura europea) započeo je u ponedjeljak na Filozofskom fakultetu. Svečanoj inauguraciji škole prisustvovali su rektor prof.dr.sc. Dragan Ljutić i prorektorica za međunarodnu suradnju prof. dr. sc. Đurđica Miletić, dekanica Filozofskog fakulteta prof.dr.sc. Gloria Vickov, prorektori Sveučilišta „G. d'Annunzio“ prof. dr. sc. Stefano Trinchese i prof. dr. sc. Fedele Cuculo te pročelnik DILASS-a Carmine Catenacci, kao i koordinatori ljetne škole izv. prof. dr. sc. Andrea Gialloreto i izv. prof. dr. sc. Gabriella Giansante te izv. prof. dr. sc. Srećko Jurišić i doc. dr. sc. Antonela Marić.
Program je pokrenut Sukladno sporazumu o međunarodnoj suradnji Sveučilišta u Splitu i Filozofskog fakulteta u Splitu sa Sveučilištem „G. d'Annunzio“ Chieti – Pescara.

Nastava petodnevnog programa ljetne škole ove se godine održava u suradnji s Centrom za interdisciplinarne studije Studia Mediterranea, a  otvoren je  prvenstveno studentima, kako domaćim, tako i inozemnim, ali i svim drugim dobnim skupinama, a realizirat će se na talijanskom jeziku.

Profesori iz Chieti –Pescare dolaze sa svojim glazbenim sastavom UdA BAND u  kojemu sviraju zajedno sa studentima te će 23. rujna s početkom u 17.30 održati koncert s retrospektivom talijanskih kancona u prostorijama Umjetničke akademije, Zagrebačka 3, Scena A, Split.

Sporazum o međunarodnoj suradnji Sveučilišta u Splitu i Filozofskog fakulteta u Splitu sa Sveučilištem „G. d'Annunzio“ Chieti – Pescara potpisan je 19. ožujka 2019. godine na kampusu Sveučilišta „Gabriele d'Annunzio“ u Chietiju. 

Sporazumom se predviđa realizacija programa ljetne škole s temom Mediteranski imaginarij u europskoj kulturi (L'immaginario mediterraneo nella cultura europea), kao i drugi zajednički programi s ciljem daljnjeg razvoja međunarodne suradnje.
Ljetna škola organizirat će se naizmjenično na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Splitu i na Sveučilištu u Chietiju – Pescari.