Svečano otvorena Stomatološka poliklinika Medicinskog fakulteta DENTAL ACADEMICUS

Svečano otvaranje Stomatološke poliklinike Medicinskog fakulteta „Dental Academicus“, održalo se u petak, 11. listopada u zgradi Studentskog centra na Kampusu. Uz domaćine svečanosti prof. dr. sc. Dragana Ljutića, rektora Sveučilišta u Splitu, i prof. dr. sc. Zorana Đogaša, dekana Medicinskog fakulteta,  nazočnima su se obratili ministar zdravstva prof. dr. sc. Milan Kujundžić i ministrica znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Blaženka Divjak, Ante Šošić, zamjenik splitsko-dalmatinskog župana, Mate Omazić, pročelnik Službe za društvene djelatnosti Grada Splita i Josip Podrug, predsjednik Studentskog zbora Sveučilišta u Splitu. 

Stomatološka poliklinika ustrojbena je jedinica Medicinskog fakulteta i služit će za izvođenje nastave studija Dentalne medicine u kojoj će studenti moći obavljati kliničke vježbe za stručne stomatološke predmete te dentalne kliničke rotacije koje zamjenjuju dosadašnje stažiranje te će stoga iznimno poboljšati kvalitetu nastavnog procesa na tom studiju. Smještena je na sveučilišnom kampusu unutar Studentskog doma „Dr. Franjo Tuđman“ u kojoj je šest ambulanti, tri ureda i jedna mala seminarska dvorana. Vrijednost investicije je oko tri milijuna kuna.

Otvaranje Stomatološke poliklinike će u bliskoj budućnosti  značiti izravno poboljšanje standarda za ostvarivanje prava pružanja zdravstvene zaštite za više od 20.000 studenata Sveučilišta u Splitu koji će napokon imati priliku ostaviti pravo na zdravstvenu zaštitu iz područja dentalne medicine na samom sveučilišnom kampusu. Time će se riješiti veliki problem nedostatka dentalne zdravstvene zaštite i za nekoliko stotina stranih studenata koji trenutačno borave i studiraju u Splitu.

Pored studenata Poliklinika će moći pružati primarnu i specijalističku zdravstvenu zaštitu i općoj populaciji grada Splita i Splitsko-dalmatinske županije.