Akcijom "Humano srce" Sveučilište četvrtu godinu zaredom pomaže prihvatilištu udruge Most

Već četvrtu akademsku godinu zaredom Sveučilište u Splitu nastavlja provoditi akciju Humano srce splitskog sveučilišta podjelom obroka korisnicima prihvatilišta za beskućnike udruge MoSt u Splitu.  Tom prigodom je prof. dr. sc. Dragan Ljutić, rektor Sveučilišta u Splitu s prorektoricom prof. dr. sc. Đurđicom Miletić, u utorak, 5. studenog, sudjelovao na početku akcije za ovu akademsku godinu pokazavši kako je Sveučilište uvijek spremno pružiti pomoć u svojoj lokalnoj sredini, posebice u situacijama kada je to najpotrebnije.

-  Odluka Senata o nastavku ove akcije je bila jednoglasna. Od Rektorata preko svih naših sastavnica želja nam je bila omogućiti topli obrok našim sugrađanima, istovjetan onome što naši studenti imaju za svoju prehranu. Na našem Sveučilištu nisu važna samo STEM područja, medicina, biologija, kemija, već su bitne i društvene djelatnosti te prvenstveno humanost. Ako toga nema, onda nema smisla ni naše djelovanje, ni naš život, ali ni naše poslanje kao sveučilišta. Na tom tragu nastojimo njegovati i ove tradicije te pomagati gdje god možemo da zadržimo tu razinu uljudbe, kulture življenja i davanja onima koji su potrebiti – kazao je rektor Ljutić, dodavši kako nije važno da je Sveučilište jedno od najboljih u regiji, ako nije uključeno u život i rad lokalne zajednice.

Akciju je podržao i Studentski zbor Sveučilišta u Splitu, čiji se predsjednik Mateo Marušić , danas u Udruzi MoSt priključio Upravi Sveučilišta u podjeli obroka korisnicima prihvatilišta.
- Iako je rad Zbora okrenut prema projektima jačanja studentskog standarda, sve je to ništa bez humanosti. U ovu akciju su uključene sve sastavnice Sveučilišta čiji će studenti na tjednoj bazi posluživati hranu štićenicima Udruge MoSt. Hrana dolazi iz studentskih menzi, a radit ćemo na poboljšanju njene kvalitete iako je već sada na zavidnom nivou – ustvrdio je Marušić, iskazavši zadovoljstvo brojem studenata koji sudjeluju u akciji zajedno s upravama i profesorima sastavnica Sveučilišta.

U ime Udruge MoSt Sveučilištu se zahvalio dopredsjednik Dado Lelas istaknuvši njen kontinuitet.
- Splitsko sveučilište i studenti Udruzi ne pomažu samo kroz podjelu hrane, već je ova akcija otvorila vrata suradnje na svim razinama, čemu primjerice svjedoči zajednička konferencija s Ekonomskim fakultetom, zatim studenti medicine koji ovdje povremeno volontiraju – kazao je Lelas, zaključivši kako je Split jedinstven po svojoj humanosti jer ovakvog projekta nema nigdje u svijetu .