Izložba "Suvremena makedonska grafika studenata i profesora Fakulteta likovnih umjetnosti Skoplje"

Izložba "Suvremena makedonska grafika studenata i profesora Fakulteta likovnih umjetnosti Skoplje" otvorit će se u srijedu, 20. studenog, u 19 sati u Sveučilišnoj galeriji „Vasko Lipovac“, R. Boškovića 31. 

Izložba "Suvremena makedonska grafika studenata i profesora Fakulteta likovnih umjetnosti" dio je projekta Grafička akcija Split – Skoplje", odnosno međusveučilišne i međunarodne suradnje dvaju akademija, Umjetničke akademije u Splitu i Fakulteta likovnih umjetnosti u Skoplju. Polje istraživanja projekta odvija se u mediju grafike. Stoga je ova studentska izložba izuzetna prilika za suradnju između Odsjeka grafike (Skoplje) i Odsjeka likovne kulture i likovne umjetnosti (Split), ne samo u smislu predstavljanja radova, već i kao prilika za razmjenu studenata, praktičnih radionica, kao i iskustva već etabliranih, profesionalnih grafičkih umjetnika i profesora.

Izlažu studenti i profesori Fakulteta likovnih umjetnosti u Skoplju, a izložba će biti postavljena na oba kata galerija. Projekt je ostvaren uz potporu Sveučilišta u Splitu, Umjetničke akademije u Splitu i Sveučilišne galerije „Vasko Lipovac“.

Izložba ostaje otvorena do 5. prosinca 2019.