Uspješno završena humanitarna akcija "Ljubav na djelu - i ti si dio mene" za Caritas Splitsko-makarske nadbiskupije

Uspješno je završena humanitarna akcija „Ljubav na djelu i ti si dio mene“ tijekom koje su od 11. do 17. prosinca studenti i djelatnici splitskog sveučilišta prikupili značajnu količinu hrane, odjeće, obuće, igračaka i higijenskih potrepština za Caritas Splitsko-makarske nadbiskupije. Donacije su u utorak, 17. prosinca, predane Caritasu, koji po riječima ravnateljice č.s. Vlatke Topalović skrbi o oko tri tisuće pojedinaca, odnosno 750 obitelji u potrebi.
Svečanosti završetka akcije i predaje prikupljenih darova, održanoj u Studentskom domu "Dr. Franjo Tuđman", prisustvovali su prof. dr. sc. Željko Radić, prorektor za pravne poslove Sveučilišta u Splitu, ravnateljica Caritasa č.s. Vlatka Topalović, ravnatelj Studentskog centra Ivan Žižić,  povjerenik za mlade Splitsko-makarske nadbiskupije te studentski kapelan don Mihael Prović, predsjednik Studentskog zbora Mateo Marušić, te koordinatori akcije glavni tajnik Sveučilišta u Splitu Filip Klarić-Kukuz i Marijan Bašić iz Studentskog centra.

Prorektor Radić je u ime Sveučilišta i rektora prof. dr. sc. Dragana Ljutića, zahvalio svima koji su sudjelovali u akciji, izrazivši zadovoljstvo količinom prikupljenih donacija što  svjedoči o njenom velikom uspjehu.  
- Uprava Sveučilišta je odlučna u namjeri da ova akcija postane tradicionalna i da bude podignuta na veću razinu, odnosno da poprimi cjelogodišnji značaj – kazao je prorektor Radić.  

Ravnateljica splitskog Caritasa č.s. Vlatka Topalović , uz izraze zahvalnosti Sveučilištu, Studentskom centru, studentskim udrugama, svim sveučilišnim sastavnicama te pojedincima i organizacijama koji su potpomogli ovu akciju, kazala je kako smo upravo svjedoci postojanja ljubavi, koja se ovom prilikom pokazala na djelu, jer ljubav je kreativnost što uvijek stvara.
- Svojim donacijama svi sudionici su poručili potrebitima – vi ste bitni, netko misli na vas. Svima nam srce drugačije kuca pred Božić, a prikupljenim namirnicama i higijenskim potrepštinama nadmašena su sva naša očekivanja – ustvrdila je ravnateljica Topalović.

Ravnatelj Žižić je podsjetio kako Studentski centar proteklih deset godina sudjeluje u humanitarnom radu, a ove godine je po prvi put omogućeno gostima kafića SC-a da mogu platiti kavu nekom namirnicom. Istaknuo je poseban doprinos Udruge studenata Herceg-Bosne, koji su organizirali još dvije akcije prikupljanja novčanih donacija za Caritas – u sklopu Adventa na Kampus te za simboličan iznos su studentice ove Udruge u blagdanskom ozračju ukrašavale vrata u studentskim domovima.
Sudionicima akcije zahvalili su se i studentski kapelan don Mihael Prović te u ime studenata Mateo Marušić.

Ravnateljica splitskog Caritasa Vlatka Topalović ovom prigodom za sudjelovanje u akciji uručila je prigodne zahvalnice.