Izvedba forum kazališta studentica 2.g diplomskog studija na Odsjeku za rani i predškolski odgoj

Izvedba forum kazališta studentica 2.g diplomskog studija na Odsjeku za rani i predškolski odgoj (modul: Dramsko i lutkarsko izražavanje i stvaranje)
održat će se u ponedjeljak 27. siječnja u 19 sati u prizemlju Filozofskog fakulteta, Poljička cesta 35, Split.

Mentor: Marica Grgurinović, predavač: 

„Teto, zaveži mi cipele.“ „Teto, on me prolio.“ „Teto, gdje su mi bojice?“ „Teto, kad ćemo ...“
„Teto, ovo, teto, ono...“

 Zahtjevan i odgovoran posao odgajatelja naše djece u vrtićima često podrazumijevamo ne ulazeći previše u razmišljanje kako je biti u njihovim cipelama, sve dok god je naše dijete zbrinuto i sretno. Ne pitamo se kako i s kojim preprekama te naše „tete“ svakog dana brinu o toj djeci te koliko truda, znanja i volje one ulažu i u sebe i u tu istu djecu kako bi odrasla u zrele i sretne ljude, često izvodeći prave majstorije. I ove naše „tete“ bile su dovoljno odvažne da se dodatno educiraju, te na prijedlog mentorice usudile ući u eksperiment forum kazališta pa će neke od njih po prvi put izaći na scenu u nekim svojim novim ulogama. Forum kazalište je interaktivna igra između izvođača i publike u kojoj glumci, u ovom slučaju studentice, izlažu neke svoje probleme i traže pomoć publike u njihovom rješavanju. On je nepredvidljiv, zabavan i poučan. Kao što svaka igra i učenje jesu. 
Ove godine odlučili smo se prikazati stereotipe odgajateljskog posla te postaviti pitanje što bi se dogodilo kad bi tete išle u štrajk. Zato vas pozivamo da studentice ohrabrite i podržite u njihovom najnovijem scenskom nastupu svojim dolaskom, a sudjelovanjem u izvedbi i pomognete u rasplitanju nekih poteškoća iz svijeta rada odgajatelja.

Dobrodošli su studenti, profesori i roditelji te je ulaz slobodan. 
Izvedba je nastala u sklopu programa vježbi iz kolegija „Dramska pedagogija s praktikumom“ pod vodstvom mentorice, kazališne redateljice i pedagoginje Marice Grgurinović.