Prirodoslovno-matematički fakultet virtualno proslavio 75. obljetnicu osnutka

Po prvi puta na Sveučilištu u Splitu održan je virtualni Dan Fakulteta. Prirodoslovno-matematički fakultet u Splitu (PMF) svoj veliki jubilej, 75. obljetnicu svog utemeljenja, zbog epidemiološke situacije nije mogao proslaviti na uobičajen način, stoga su organizirali virtualnu proslavu Dana Fakulteta  koja se u srijedu, 27. svibnja mogla pratiti na poveznici: https://youtu.be/U2bPrNLM6K8.

Ovaj jubilej PMF-u su video porukom čestitali prof. dr. sc. Dragan Ljutić, rektor Sveučilišta u Splitu, prof. dr. sc. Blaženka Divjak, ministrica znanosti i obrazovanja, Andro Krstulović Opara, gradonačelnik Splita i prof. dr. sc. Branka Ramljak, državna tajnica u Ministarstvu znanosti i obrazovanja.

Dekan PMF-a prof. dr. sc. Nikola Koceić-Bilan je istaknuo kako je PMF u samom sveučilišnom vrhu po znanstvenom doprinosu i produktivnosti.
 - Brojka studenata se bliži tisuću, a tržište rada prepoznaje naše diplomante, koji s lakoćom nakon diplomiranja pronalaze posao. Fakultet, uz to, krasi duh zajedništva i jaki osjećaj pripadnosti, zahvaljujući kojima je postignuto mnogo – dobiveni su novi znanstveni projekti, a u sklopu postojećih se nastavlja s nabavom znanstvene opreme važne za ostvarivanje još bolje suradnje s gospodarstvom. Pokrenut je novi preddiplomski studij Biologija, a od nove akademske godine krenut će i diplomski studij Statistika – kazao je dekan Koceić-Bilan. Također, doktorski studij Istraživanje u edukaciji u području prirodnih i tehničkih znanosti u postupku međunarodne akreditacije dobio je prestižnu oznaku izvrsnosti koju dodjeljuje Agencija za znanost i visoko obrazovanje.

Ni ovaj put nisu izostale godišnje nagrade i priznanja profesorima, djelatnicima i studentima.

Nagrada za izvrsnost u nastavi i radu sa studentima: doc.dr. sc. Ivana Weber i  doc. dr. sc. Petar Stipanović
Nagrada studentima za poseban uspjeh u nastavnim i izvannastavnim aktivnostima: Petra Akrap, Tamari Rom, Tajana Laura Marinić, Luka Kovačušić i Branimir Čorić
Nagrada za izvrsnost u znanstveno-istraživačkom radu: izv. prof. dr. sc. Ana Maravić, prof. dr. sc. Ivica Aviani, doc. dr. sc. Barbara Soldo, doc. dr. sc. Gordan Radobolja, prof. dr. sc. Andrina Granić, doc. dr. sc. Nikola Marangunić
Nagrada za najbolju znanstvenicu u suradničkom zvanju: Lucija Krce
Nagrada za popularizaciju znanosti i promociju Fakulteta: izv. prof. dr. sc. Saša Mladenović
Nagrada za izuzetno zalaganje u radu: Mara Maretić