Dani karijera i nastavnih baza 2020. u online izdanju!

Dani karijera i nastavnih baza 2020 se po prvi puta obilježava na Sveučilištu u Splitu pod ovim nazivom, ali i prvi put u online izdanju! 
Riječ je je manifestaciji posvećenoj suradnim ustanovama i tvrtkama koje su studentima Sveučilišta omogućile pohađanje stručne prakse. Uz to, studentima pružaju mogućnost da stječu znanja, vještine i sposobnosti kroz razne studentske poslove, volontiranje ili uključivanje u dodatne radionice i edukacije. Sve navedeno našim studentima otvara nova vrata u budućnosti i omogućava bolju zapošljivost!

Na ovaj način, iako u izazovnim vremenima, uzrokovanim pandemijom koronavirusa, upoznat ćemo vas s nekima od njih, putem tekstova, prezentacija ili videa. Uz opće informacije o njihovoj djelatnosti, mogu se naći i mogućnosti prakse ili studentskog zaposlenja, ali i iskustva kolega studenata koji su prošli praksu u pojedinim bazama.

- Sveučilište na ovaj način ukazuje na važnost nastave, edukacije i znanja, a studenti razvijaju svijest kako je važno čim prije početi razmišljati o karijeri te se izravno upoznaju s procesima koji će im nakon stjecanja diplome omogućiti lakše uključivanje na tržište rada – kazao je rektor Ljutić, zahvalivši se svim nastavnim bazama, odnosno mentorima koji studentima velikodušno prenose svoje znanje, iskustvo i vještine.
- Naše Sveučilište studentima daje perspektivu rasta, razvoja i napretka. Upišite doktorske studije, pridonosite razvoju naše domovine i Sveučilišta, da se pozicioniramo na pravom mjestu koje zaslužujemo na ljestvicama među prestižnim sveučilištima – zaključio je rektor Ljutić.

Sva predstavljanja već su dostupna na linku: http://www.unist.hr/novosti/ured-za-upravljanje-karijerama.