Poziv studentima Sveučilišta u Splitu - Akademija za digitalni razvoj kulturnog stvaralaštva

Glazbena mladež Split organizira edukativni jednogodišnji program Akademija za digitalni razvoj kulturnog stvaralaštva, prijavljen na EU natječaj Umjetnost i kultura online  (Europski socijalni fond, Program: Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014 – 2020, Referentna oznaka UP.02.1.1.14).

Cilj ovog projekta je pružiti mladim ljudima do 25. godina života znanja i vještine na području digitalnog djelovanja u novim medijima s naglaskom na sektor kulture i umjetnosti. Analizom djelovanja kulturne scene u razdoblju korona krize, vidljiv je nedostatak određenih znanja i vještina digitalnog djelovanja. Stoga je osmišljen edukativni jednogodišnji program u tri modula pod nazivom: Akademija za digitalni razvoj kulturnog stvaralaštva:
1. modul - Upravljanje u kulturi i umjetnosti (osnovni pojmovi struke, važnost dobrog javnog nastupa, pozicioniranje osobe i organizacije u javnosti, upravljanje projektima, organizacija kulturnih manifestacija itd.),
2. modul - Oblikovanje zvuka za video, gaming, VR-3D i online medije (središnja edukacija, tehničkih znanja i vještina koje odgovaraju na online djelovanje u novim medijima),
3. modul - Suvremeni mediji i kultura (uvod u osnove novih tehnologija, intelektualnog vlasništva i informacijske sigurnosti osnovni pravni pojmovi, zaštita intelektualnog vlasništva, autorska prava itd.).

Cijela edukacija za polaznike je besplatna te će se dobiti certifikat o sudjelovanju na edukaciji i EU projektu. Aktivnosti će se provoditi sukladno zahtjevima EU projekta online. Edukatori/predavači su stručnjaci na navedenim područjima s EU referencama.

Molimo sve zainteresirane da kontaktiraju Glazbenu mladež do kraja rujna 2020. putem mail adrese: info@gmsplit.hr