Akademija Hrvatske akademske zajednice i Zaklade Hanns Seidel Stiftung u Sveučilišnoj knjižnici

 Akademija Hrvatske akademske zajednice i Zaklade Hanns Seidel Stiftung, u sklopu koje je organizirana panel rasprava „Visoko obrazovanje kao platforma za društveni angažman“  održana je 17. rujna u Sveučilišnoj knjižnici.

Sudionike su pozdravili rektor Sveučilišta u Splitu prof.dr.sc. Dragan Ljutić, ravnateljica ureda Hanns Seidel Zaklade u Hrvatskoj mr.sc Aleksandra Markić Boban, regionalni direktor Zaklade za jugoistočnu Europu dr. Klaus Fiesinger te nacionalni predsjednik Hrvatske akademske zajednice mr.sc. Zdeslav Milas. 

Toliko mi je drago da ste danas ovdje, naročito studenti. Vi ste jedan od motora koji nas treba vući naprijed. Danas je u Splitu bio predsjednik Državnog savjeta Francuske, najavio nam se njemački veleposlanik, i vi se ovdje danas nalazite i to je ono što nama treba: povezivanje i suradnja, da vidimo tko s čim raspolaže, od kakve koristi mi možemo biti vama i obratno- kazao je rektor Ljutić istaknuvši kako će ovakva događanja uvijek imati njegovu potporu.

Koristim prigodu, u ovim turbulentim vremenima, reći da sam ja uvijek za pozitivu, perspektivu, mogućnost rasta i razvoja - poručio je rektor Ljutić.

U panel raspravi sudjelovali su prof.dr.sc. Željko Radić, prorektor Sveučilišta u Splitu, prof.dr.sc. Mislav Grgić savjetnik rektora Sveučilišta u Zagrebu i potpredsjednik Akademskog Vijeća HAZ-a te brojni predstavnici studenata, a raspravu je moderirao Karlo Kolesar, zamjenik predsjednika HAZ-a.