Dan Sveučilišta u Splitu - dodijeljene Rektorove nagrade, posebne nagrade za uspjehe u području sporta te pehar najuspješnijoj sastavnici u UnisportST natjecanjima

Proslava Dana Sveučilišta u Splitu započela je u utorak, 14. lipnja, u velikom amfiteatru Medicinskog fakulteta dodjelom Rektorovih nagrada, Posebne nagrade za izvanredno sportsko postignuće i promociju sporta na Sveučilištu u Splitu, Posebne nagrade za značajan doprinos i promociju sporta na Sveučilištu u Splitu te pehara najuspješnijoj sastavnici Sveučilišta u Splitu na UNISPORT Split natjecanjima. Laureatima je u pozdravnom obraćanju čestitao predsjednik Županijske skupštine Mate Šimundić.

U prigodnom govoru prof. dr. sc. Dragan Ljutić poručio je nagrađenima kako iza njihovih priznanja stoji silan trud, rad i organizacija. Izrazio je svoj ponos napredovanjem Sveučilišta, kazavši kako ima preko 200 studijskih programa, Hotelijerstvo i gastronomija će uskoro imati i diplomski studij, a to se očekuje i za Mediteransku poljoprivredu, udovoljeno je željama učenika i studenata te će se od jeseni početi izvoditi i studiji novinarstva, odnosno komunikologije na preddiplomskoj i diplomskoj razini.

- Uvijek se nešto zbiva na našem Sveučilištu, a ono što nam daje snagu su naši studenti koji dolaze sa svih strana Hrvatske. Kada gledamo mrežu alijanse SEA-EU, sva maritimna sveučilišta se nalaze na obodu, što pruža iznimne mogućnosti edukacije, rada, napredovanja, i na to možemo iznimno ponosni – ustvrdio je rektor Ljutić. Ono što nam daje snagu jest i ustrojavanje Centra za cjeloživotno obrazovanje, kazao je rektor, a očekuje se i studij Edukacije, rehabilitacije, radne terapije…

- Gledamo sve aspekte života u kojima možemo sudjelovati da poboljšamo uvjete života u našem Splitu, Dalmaciji i Hrvatskoj. To se ogleda u sigurnosti življenja koja je sada na zavidnoj razini. Znanost je potrebna za istinu, ona je sama za sebe interesantna, no mi kao stručnjaci težimo pružiti nešto novo, korisno za naš život, zdravlje, svakodnevnicu, odnosno budućnost – ustvrdio je rektor Ljutić, istaknuvši povezanost edukacije i znanosti. Također je naglasio i dobar plasman Sveučilišta na znanstvenim ljestvicama, posebice kada se pogleda koliko je sveučilišta uzeto u obzir u tim rangiranjima.

Osnovna zadaća sveučilišta je više ulaganja u edukaciju i znanost, poticanje inovacija, bolja tehnologija, lakši život svima nama – poručio je rektor Ljutić, kazavši kako su u fokusu ove uprave baš studenti! Ustvrdio je kako uprava Sveučilišta ulaže napore kako bi se izgradio novi studentski dom, te stalno radi na tome da ostvare što bolji uvjeti za studiranje.

Dobitnici Rektorove nagrade na POVEZNICI.

Posebna nagrada za izvanredno sportsko postignuće i promociju sporta na Sveučilištu u Splitu

-              Marin Mađor (Sveučilišni odjel za stručne studije),

-              Ivona Kelić (Kineziološki fakultet),

-              Luka Bošnjak (Sveučilišni odjel za stručne studije),

-              Maria Damjanović (Ekonomski fakultet u Splitu)

 

Posebna nagrada za značajan doprinos i promociju sporta na Sveučilištu u Splitu:

-              Luka Grubor, u ime organizacijskog odbora Regate Sveti Duje

 

Dodjela pehara za najbolju sastavnicu na UNISPORT ST natjecanjima:                                                        

-              Kineziološki fakultet u Splitu