Kultura i umjetnost

Svečano otvorena samostalna izložba Milana Zoričića

Izložba "Tijela od boje" autora Milana Zoričića svečano je otvorena 28. studenoga u Sveučilišnoj galeriji Vasko Lipovac. Postav aktualne izložbe čini 10 radova (slika-objekata) većeg formata, različitih geometrijskih oblika, od pravokutnika i kruga do trokutnih forma s kojima i počinje prodor u prostor. 
Kustos izložbe Tonći Šitin predstavio je autora, čiji rad prati od samih početaka, te je pojasnio proces nastanka radova i tehniku affresco strappato.

Name, Zoričić u svoje radove  intervenira dubljenjem i prosijecanjem tako da se slika-objekt transformira u trodimenzionalni entitet.
Izložbu je otvorila ravnateljica Sveučilišne knjižnice u Splitu Mirta Matošić, a posjetiteljima se obratio i autor. U glazbenom je dijelu programa Goran Stefanović, student Glazbenog odjela Umjetničke akademije u Splitu, na gitari izveo prvi stavak skladbe Sonata Romantica Manuela M. Poncea. 
Izložba je realizirana uz potporu Grada Splita, a podržalo ju je i Ministarstvo kulture u sklopu projekta „Europska godina kulturne baštine 2018.“ Izložba ostaje otvorena do 9. prosinca.