Kultura i umjetnost

Koncert poljskog gitarista Łukasza Kuropaczewskog

Koncertom poljskog gitarista Łukasza Kuropaczewskog u ponedjeljak 4. veljače nastavlja se MAGsezona, koncertna sezona u organizaciji Udruge mladih akademskih glazbenika (MAG). Koncert će se držati Sveučilišnoj galeriji „Vasko Lipovac“, s početkom u 19.30 sati, Ruđera Boškovića 31. Na programu su djela: M. Giulianija, M. M. Poncea, M. Llobeta i M. Neikruga.

Osmi je to koncert ovogodišnje koncertne sezone koju ova nagrađivana udruga organizira u različitim koncertnim prostorima u Splitu i u okviru koje nastupaju, ne samo mladi splitski glazbenici, nego i renomirani glazbenici iz drugih dijelova Hrvatske, kao i poznata svjetska imena klasične glazbe, kao što je to slučaj s Lukaszom Kuropaczewskim. Łukasz Kuropaczewski je jedan od najboljih svjetskih gitarista mlađe generacije te nastupa na gitarističkim festivalima diljem svijeta. Radi kao profesor gitare na akademiji u Poznanu (Poljska), a od ove godine i na prestižnoj Umjetničkoj akademiji u Grazu (Austrija).

Koncert je realiziran u suradnji s glazbenom školom Josipa Hatzea gdje će Kuropaczewski održati i dvodnevni seminar za splitske učenike, studente i profesore gitare.
Pokrovitelji MAGsezone su Grad Split i Županija Splitsko-dalmatinska, a ulaz na koncert je slobodan.