Kako je sve krenulo?

 

U okviru Programa za cjeloživotno učenje, davne 2009. godine Sveučilište u Splitu je poslalo svoje prve studente na Erasmus studijski boravak. Od tad do danas je gotovo 2000 studenata splitskog Sveučilišta provelo dio svog studija na Erasmus studijskom boravku ili stručnoj praksi.

Pozitivna iskustva studenata odražavaju se najbolje u činjenici da dobar dio njih po povratku već planira sljedeću mobilnost. Erasmus studijski boravak i stručna praksa u značajnoj mjeri omogućavaju stjecanje novih iskustava i znanja, te pružaju priliku dragocjenog upoznavanja s različitim oblicima i pristupima učenju i obrazovanju. Odlazak na Erasmus stručnu praksu pokazao se kao značajna prilika za usvajanje radnih navika, a samim time detekciju i stjecanje potrebnih kompetencija s ciljem prilagodbe kompleksnim zahtjevima suvremenog tržišta rada.

Erasmus iskustvo pruža studentima mogućnost osobnog razvitka na svim razinama. Za vrijeme mobilnosti imaju priliku usavršiti ili naučiti novi jezik, steći nove prijatelje, nova poznanstva te studiranjem ili radom u određenoj inozemnoj ustanovi dodati bitnu stavku u životopisu .

Studenti odlazak na Erasmus mobilnost vide kao priliku za dodatno unaprjeđenje znanja, vještina i kvalifikacija. Navedeno uz mogućnost osamostaljivanja i učenja stranih jezika, dovodi i do povećanja kompetitivnosti na tržištu rada, odnosno, mogućnosti bržeg zapošljavanja, što u konačnici i jest jedna od najvažnijih praktičnih koristi programa.

U galeriji fotografija prisjetimo se kako je sve krenulo.

Dragi studenti, odvažite se, prijavite se na natječaj i promijenite svoje živote!