Održano online predstavljanje Sveučilišta u Splitu i Filozofskog fakulteta za studente Sveučilišta u Brestu (Université de Bretagne Occidentale)

Dana 15. prosinca 2021., te 20. istog mjeseca, u sklopu virtualnih sastanaka Erasmus koordinatora Gaëlle Le Corre na Fakultetu za književnost i humanističke znanosti (UBO), održana su online predstavljanja Sveučilišta u Splitu i njegovog Filozofskog fakulteta, namijenjena studentima iz Bresta zainteresiranima za studijski boravak u Splitu tijekom sljedećeg zimskog semestra.

Prilikom prvog susreta, stručna suradnica za međusveučilišnu suradnju Charlotte Nicollet predstavila je Sveučilište u Splitu pred pedesetak francuskih studenata, te ukratko prikazala povijest, kulturu, te znamenitosti grada pod Marjanom.

Drugi sastanak je posvećen predstavljanju Filozofskog fakulteta u Splitu. Tom prigodom, voditeljica Odjeljka za međunarodnu suradnju FFST-a Tamara Ljubičić podijelila je s prisutnim sudionicima sve potrebne informacije o upisima, studijskim programima, administrativnim i praktičkim pitanjima vezanim za Erasmus boravak na Filozofskom fakultetu.

Susret se zaključio svjedočanstvima studenata iz Bresta koji trenutno studiranju na FFST-u. Antonin Augier, Lisa Le Claire i Clément Leroux podijelili su sa kolegama iz matične ustanove svoja dosadašnja iskustva u Splitu, odgovorili su na njihova brojna pitanja, te ih pozvali da krenu bez oklijevanja njihovim stopama.