Međunarodna suradnja

Sveučilište u Splitu kao prva institucija u Hrvatskoj kreće u pilot provedbu projekta Europske studentske iskaznice

U sklopu projekta Europskog sveučilišta mora (SEA-EU), Sveučilište u Splitu je u petak, 4. rujna, organiziralo video konferenciju o Europskoj studentskoj iskaznici za partnere projekta. U sklopu konferencije predavanje je održao François Pradal iz organizacije Cnous - Državnog centra za sveučilišna i školska pitanja - Koordinator projekta iz Francuske.

Na video konferenciji su sudjelovali predstavnici šest sveučilišta alijanse SEA-EU, odnosno njihovi timovi zaduženi za implementaciju Europske studentske iskaznice. Sveučilište u Splitu su predstavljali prorektor za nastavu prof. dr. sc. Goran Kardum, prorektorica za međunarodnu suradnju prof. dr. sc. Đurđica Miletić, SEA-EU projektni ured, voditeljica Ureda za međunarodnu suradnju Ana Ćosić, voditeljica IT odjela Leida Rizvan te ostali eksperti uključeni u provedbu projekta.

O važnosti Europske studentske iskaznice iz perspektive projekta, na početku video konferencije, pričao je prorektor Kardum naglasivši da je ona zamišljena kao zamjena za nacionalne iksice te temelj identifikacije studenata diljem Europe i šire. Osim svojih temeljnih funkcija koje će imati, zamišljena je da bude baza i za povezivanje čitavog novog niza usluga poput e-plaćanja, knjižnice, studentskog centra, kulturnih događaja itd. ESC je dio zadataka u sklopu SEA-EU projekta koje vodi Sveučilište u Splitu i razlog zašto je naše Sveučilište prvo iz Hrvatske krenulo s provedbom ECS pilot projekta.

Kroz ovaj događaj su se prisutni upoznali s konceptom i načinom funkcioniranja, kao i s konkretnim koracima koje je potrebno poduzeti pri implementaciji.