Nacionalna udruga obiteljskih malih hotela i Ekonomski fakultet potpisali ugovor o stručnoj praksi

Predsjednik Nacionalne udruge obiteljskih i malih hotela Šime Klarić i dekan Ekonomskog fakulteta  u Splitu izv.prof.dr.sc. Vinko Muštra, u četvrtak 26. siječnja su potpisali ugovor kojim Nacionalna udruga obiteljskih malih hotela i Ekonomski fakultet uspostavljaju poslovnu suradnju u dijelu znanosti i visokog obrazovanja, a temeljem kojeg Nacionalna udruga OMH postaje prihvatna organizacija za obavljanje stručne prakse studenata Fakulteta.

Ugovorom o stručnoj praksi će Nacionalna udruga OMH kao prihvatna organizacija povezivanjem prakse, znanosti i istraživačkog rada, za studente Ekonomskog fakulteta organizirati izvođenje dijela nastave odnosno stručne prakse, a u svrhu stjecanja konkretnih praktičnih znanja i vještina. Udruga OMH će imenovati stručne osobe - mentore koji će educirati studente za praktičan rad i pratiti ih u stjecanju konkretnih znanja i vještina, te ih ocjenjivati za uspješnost

Nacionalna udruga OMH koja u svom redovnom i pridruženom članstvu broji 146 hotela s područja cijele Hrvatske ima temeljni cilj poslovanja poboljšati uvjete poslovanja obiteljskih i malih hotela.

Iznimno mi je zadovoljstvo što je još jedan partner prepoznao u Ekonomskom fakultetu izvrsnu obrazovnu instituciju. Inače, po pitanju stručne prakse mi smo prednjačili na splitskom sveučilištu i bili među prvima u Republici Hrvatskoj. Danas naši studenti imaju mogućnost odraditi stručnu praksu u preko 100 pravnih subjekata, kako na području naše županije tako i u cijeloj Hrvatskoj. Također je bitno napomenuti da imamo mogućnost i međunarodne prakse. Mi smo jedini fakultet u polju ekonomije u RH koji ima prestižnu međunarodnu akreditaciju za studije poslovne ekonomije na prijediplomskoj i diplomskoj razini. To znači da su nam otvorena vrata najznačajnijih međunarodnih tvrtki i korporacija, odnosno da znanja i vještine koje se ovdje stječu su ona znanja koja se traže danas u svijetu – kazao je dekan Muštra.