Najave i događanja

I ove akademske godine održava se akcija "Humano srce splitskog sveučilišta" za Udrugu MoSt

Sveučilište u Splitu i ove akademske godine nastavlja provoditi humanitarnu akciju Humano srce splitskog sveučilišta podjelom obroka korisnicima prihvatilišta za beskućnike udruge MoSt u Splitu. Uprava Sveučilišta u Splitu koju su predstavljali prorektori prof. dr. sc. Đurđica Miletić i izv. prof. dr. sc. Goran Kardum sudjelovala je u akciji u petak, 8. veljače, pokazavši  kako je Sveučilište aktivan sudionik društvenih zbivanja u svojoj lokalnoj sredini, posebice onih kojima je cilj pomoć u situacijama kada je to najpotrebnije.

Zadovoljstvo što Sveučilište u Splitu sudjeluje u ovoj akciji iskazala je prorektorica Miletić, izrazivši nadu da će i drugi slijediti ovu hvalevrijednu aktivnost koju Sveučilište provodi već treću godinu zaredom. Istaknula je kako će, kao i proteklih godina, u ovoj akciji također sudjelovati sve sastavnice Sveučilišta čiji će predstavnici uprava, profesora i studenata svakog petka dijeliti večeru našim socijalno ugroženim sugrađanima koji nemaju dom.  Kao i do sada, obroci će se pripremati u restoranu Indeks Studentskog centra.

- Dugi niz godina udruga MoSt ima sreću da su se mnogi građani uključili u različite akcije za dobro naših korisnika. Akcija u kojoj naši sugrađani pripremaju večera traje već sedam godina, a Sveučilište u Splitu je stvarno divan primjer solidarnosti koja se njeguje, što je poruka studentima, odnosno svim mladim ljudima da sudjeluju u radu zajednice te potrebitima pruže pomoć. Solidarnost, društveno korisno učenje i djelovanje u zajednici su vrijednosti koje su zapisane i u aktima Sveučilišta – kazala je Đordana Barbarić, predsjednica MoSt-a, zahvalivši se Sveučilištu na sudjelovanju.

Akciju je podržao i Studentski zbor Sveučilišta u Splitu, čiji su se članovi predsjedništva Ivan Bezmalinović i Tomislav Milošević, danas u Udruzi MoSt priključili Upravi Sveučilišta u podjeli obroka korisnicima prihvatilišta.