Najave i događanja

Održano predavanje zastupnice u Europskom parlamentu Željane Zovko

Zastupnica u europskom parlamentu  Željana Zovko održala je u petak 9. studenog predavanje na temu „ Položaj i status Hrvata u BiH“, na Pravnom fakultetu.

Predavanju, koje je organizirano na inicijativu udruge studenata Pravnog fakulteta ELSA,  nazočili su prof.dr.sc. Željko Radić, prorektor Sveučilišta u Splitu, prof.dr.sc. Vesna Barić Punda, savjetnica rektora, prof.dr.sc. Mirko Klarić, dekan Pravnog fakulteta, Ivica Tolić, zastupnik u europskom parlamentu,  brojni studenti te drugi gosti.

Zahvalan sam studentima što su organizirali ovo predavanje i kao Uprava smo podržali ovu ideju iz dva razloga. Prvo važno je da su studenti prava aktivni na ovakav način jer oni će u budućnosti sudjelovati u oblikovanju javnih politika ili će provoditi zakone tih javnih politika. Drugo, ne manje važno je činjenica da je Hrvatska potpisnik daytonskog mirovnog sporazuma i dužni smo osigurati da se taj sporazum poštuje i provodi – kazao je uvodno dekan Klarić.

Zastupnica Zovko u svom je predavanju izložila različite društveno-političke aspekte problema s kojima se suočavaju Hrvati u BIH i mogućnosti njihova rješavanja, a nakon izlaganja studenti su imali priliku postaviti pitanja o ovoj vrlo aktualnoj temi.