Najave i događanja

Svečano potpisan Memorandum o znanstveno-istraživačkoj suradnji između KBC-a Split i Medicinskog fakulteta

Svečano potpisivanje Memoranduma o znanstveno-istraživačkoj suradnji između Kliničkog bolničkog centra Split i Medicinskog fakulteta u Splitu, uz podršku i supotpis rektora Sveučilišta u Splitu održano je u petak, 8. veljače, na Medicinskom fakultetu, čime će započeti zajedničke aktivnosti ovih ustanova na pripremi projekta istraživačko-inovacijske infrastrukture, pod nazivom „Istraživački medicinski centar Split“ (IMCS). Dokument su potpisali prof. dr. sc. Julije Meštrović, ravnatelj KBC-a Split, prof. dr. sc. Dragan Ljutić, rektor Sveučilišta u Splitu i prof. dr. sc. Zoran Đogaš, dekan Medicinskog fakulteta .

- Činu potpisivanja Memoranduma prethodio je predan jednogodišnji rad na ovom velikom strateškom projektu. U njemu će sudjelovati kolege kliničari i pretkliničari što će doprinijeti povezivanju znanstvenog i kliničkog rada u budućem Centru te bitno podići kvalitetu znanstveno-istraživačkog rada u području biomedicine i zdravstva, na korist svih stanovnika grada Splita, Županije i Hrvatske – kazao je ravnatelj Meštrović.

Zajedništvo nam daje ogromnu snagu, ustvrdio je rektor Ljutić, a ovaj projekt nam daje perspektivu, odnosno mogućnost da se u njega uključe brojni znanstvenici, čime dajemo mogućnost napredovanja i mladim ljudima. Sveučilište u Splitu je po znanstvenoj izvrsnosti ponajbolje u regiji, a želja nam je napraviti središte u koje će dolaziti znanstvenici iz cijelog svijeta. Rektor je istaknuo kako je Klinički bolnički centar jedna od najvažnijih nastavnih baza Sveučilišta čiji primjer mnogi drugi slijede.

Dekan Đogaš je, u prigodi potpisivanja Memoranduma, kazao kako je riječ o vizionarskom projektu, u kojem će i u kliničkom dijelu biti iskorišten puni potencijal, čime je Splitu zagarantirana svjetla budućnost u području biomedicine. 

Podršku projektu „Istraživački medicinski centar Split“ (IMCS) iskazali su i zamjenik splitsko-dalmatinskog župana Luka Brčić i zamjenica splitskog gradonačelnika Jelena Hrgović Tomaš.