Najave i događanja

Održana svečana promocija prvostupnika i magistara struke na Odjelu zdravstvenih studija

Svečana promocija sveučilišnih prvostupnika Sestrinstva,Fizioterapije, Medicinsko-laboratorijske dijagnostike, Primaljstva i Radiološke tehnologije te sveučilišnih magistra i magistara Sestrinstva, Radiološke tehnologije i fizioterapije Sveučilišnog odjela zdravstvenih studija održana je u srijedu 14. ožujka u amfiteatru Zgrade tri Fakulteta.
Tom prigodom promovirano je ukupno 90 studenata prediplomskih sveučilišnih studijskih programa i 29 studenata diplomskih sveučilišnih studijskih programa i to:
-       33 studenta preddiplomskog sveučilišnog studijskog programa Sestrinstvo
-       17 studenata preddiplomskog sveučilišnog studijskog programa Primaljstvo
-       17 studenata preddiplomskog sveučilišnog studijskog programa Radiološka tehnologija
-       10 studenata preddiplomskog sveučilišnog studijskog programa Fizioterapija
-       13 studenata preddiplomskog sveučilišnog studijskog programa Medicinsko laboratorijska dijagnostika
-       20 studenata diplomskog sveučilišnog studijskog programa Sestrinstvo
-       8 studenata diplomskog sveučilišnog studijskog programa Radiološka tehnologija
-       1 student diplomskog sveučilišnog studijskog programa Fizioterapija.
 
Diplomantima se obratio rektor Sveučilišta u Splitu prof.dr.sc Dragan Ljutić koji je nazočio promociji magistra sestrinstva i radiološke tehnologije, naglasivši kako trebaju cijeniti znanje koje su stekli jer je upravo to ono što im omogućuje da budu vrsni stručnjaci u svom poslu. 
Zanimanje medicinske sestre nije lak posao, kao što ponekad misle oni koji nikad nisu to radili. Sestre su u stalnom kontaktu s bolesnicima i njihove informacije su značajne liječnicima, one su oslonac i uporište i bez suradnje s njima sigurnost življenja ne bi bila na razini koju imamo sada – kazao je rektor Ljutić pozvavši  ih da nastave svoje školovanje i to na Sveučilištu u Splitu, obzirom da je njihov studij sveučilišni te se mogu obrazovati sve do stupnja doktora znanosti.

Rektor je istaknuo i važnost uloge prof.dr.sc. Stipana Jankovića u osnivanju zdravstvenih studija kazavši kako je riječ o čovjeku koji je imao viziju i gledao u budućnost, a zahvaljujući tome danas imamo studije u Splitu kojima možemo biti ponosni.

U pozdravnom govoru prof.dr.sc. Stipan Janković, v.d. pročelnika Odjela,  kazao je, prisjetivši se kratko povijesti osnivanja zdravstvenih studija, kako je cilj nove Uprave Sveučilišta da Odjel preraste u fakultet što će im omogućiti još kvalitetniji rad. Također je pozvao studente da nastave školovanje  i to ili na poslijediplomskom studiju partnerske ustanove, odnosno Medicinskom fakultetu ili s Fakultetom u Mariboru s kojim će uskoro potpisati Sporazum o suradnji.