Najave i događanja

OTP banka nova nastavna baza PMF-a

U povodu proslave Dana fakulteta na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu upriličeno je potpisivanje ugovora o nastavnoj bazi s OTP bankom, događaj važan za sve studente koji će od sada imati praksu u jednoj od najvećih banaka i to sa sjedištem u Splitu.

Ugovor su potpisali rektor prof. dr.sc. Dragan Ljutić, dekan PMF-a prof. dr.sc. Nikola Koceić-Bilan te predsjednik Uprave OTP banke Balázs Békeffy. 

Naše bivše studente se može naći u gotovo svim gospodarskim granama, pogotovo u financijskom ili IT sektoru, kao program developere, analitičare... jer je tržište prepoznalo naše kadrove. U zadnje vrijeme intenzivno jačamo i inženjerske studije iz područja fizike, matematike i računarstva. U tom smislu smo prošle godine krenuli sa stručnom praksom, a ideja je da studenti našeg diplomskog studija nauče kako primjenjivati stečena znanja. Iz tog razloga su nam ugovori s nastavnim bazama itekako značajni - kazao je dekan.

Naglasio je kako je riječ o višestrukoj koristi.

- Studenti nauče praktične vještine, spremaju se za tržište rada, a s druge strane poslodavac u vidu nastavne baze ima uvid u ono najbolje što se nudi na tržištu rada. I zaista mogu s ponosom reći da je 'feedback' više nego fenomenalan, potencijalni poslodavci imaju samo riječi hvale za naše studente. Zapravo ne možemo obrazovati  toliko kadrova koliko tržište traži - poručio je Koceić Bilan.

Rektor Ljutić je pak istaknuo kako Sveučilište kontinuirano širi mrežu nastavnih baza što znači da ovako svečani događaji postaju tradicija.
- Ovo je mala svečanost koja ima veliko značenje za naše Sveučilište. Naime, ovakav ugovor omogućuje da naši studenti imaju dualni sustav edukacije, odnosno učenje uz praksu- kazao je rektor naglasivši kolika je važnost matematike u svakodnevnom životu što je najbolje vidljivona primjeru matematičara koji je dobio Nonelovu nagradu za ekonomiju.

Predsjednik Uprave OTP banke Balázs Békeffy  je također izrazio zadovoljstvo potpisanim Ugovorom.
- Mi želimo pružiti priliku svim studentima, svjesni smo da su oni jako važan dio naše budućnosti. To već godinama dokazujemo stipendiranjem mladih ljudi , ne samo u Splitu, nego u cijeloj Hrvatskoj. OTP stalno širi ovakvu suradnju, a nakon Ekonomskog fakulteta, nastavljamo sada s PMF-om – rekao je Bekeffy  naglasivši kako se nada da će se među polaznicima stručne prakse naći i njihovi budući zaposlenici.