Najave i događanja

U povodu proslave Dana Sveučilišta održane dodjele Rektorovih nagrada, priznanja za sportske uspjehe i zvanja professor emeritus

Svečanost u povodu Dana Sveučilišta i proslave 45. obljetnice utemeljenja na kojoj su dodijeljene Rektorove nagrade, nagrade za iznimne sportske uspjehe te počasna zvanja professor emeritus, održana je u utorak 11. lipnja na Medicinskom fakultetu.

Svečanosti su uz rektora prof.dr.sc. Dragana Ljutića i prorektore, nazočili predstavnici Splitsko-dalmatinske županije i Grada Splita, župan Blaženko Boban i pročelnik za društvene djelatnosti grada Splita Mate Omazić, dekani i čelnici sastavnica te ostali članovi Senata i mnogobrojni uzvanici.

U pozdravnom govoru rektor Ljutić je čestitao svim laureatima i zahvalio im što svojim trudom i radom, kao i iznimnim postignućima, doprinose visokom ugledu i rangiranju Sveučilišta na svjetskim ljestvicama, što ujedno doprinosi širenju pozitivnog ozračja  u društvu i daje nadu za bolju budućnost i napredak. To naposljetku, kako je istaknuo rektor, omogućava mladim ljudima da ostanu u svojoj sredini.

Rektorovu nagrade za postignuća u akad. god. 2017./2018. dobilo je ukupno 49 studenata sa svih sastavnica Sveučilišta u Splitu i to u tri kategorije: Rektorova nagrada za izvrsnost, Rektorova nagrada za studentski znanstveni ili umjetnički rad i Posebna rektorova nagrada .

U ime nagrađenih studenata zahvalio se Alen Juginović s Medicinskog fakulteta.

Zahvalnice za iznimne sportske rezultate u sveučilišnom sportu  u akademskoj godini 2017./2018. i promicanje Sveučilišta u Splitu u sportskim natjecanjima pripale su pak članovima Akademskog futsal kluba „Universitas“  i članovima nogometne momčadi Sveučilišta u Splitu. Pojedinačnu nagradu zavrijedio je Ivor Šuljić (Alumni Pomorskog fakulteta), koji je bio najbolji strijelac Svjetskog sveučilišnog prvenstva u futsalu održanog u Kazahstanu 2018. U ime sportaša riječ zahvale uputio je član stručnog stožera nogometne momčadi izv.prof.dr.sc Marko Erceg s Kineziološkog fakulteta.

Pehar najuspješnijoj sastavnici na UNISPORT sportskim natjecanjima za studente Sveučilišta u Splitu za akademsku godinu 2018./2019. pripao je Kineziološkom fakultetu, u čije ime ga je preuzeo  dekan prof.dr.sc. Damir Sekulić. Naime, održana su službena prvenstva Sveučilišta u Splitu u 14 sportova od čega se 12 sportova bodovalo za ukupni poredak, u muškoj i ženskoj konkurenciji. Treće mjesto pripalo je Ekonomskom fakultetu, a drugo Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje.

Dan Sveučilišta uvijek je prilika da se prepoznaju posebno vrijedni pojedinci koji su svojim dugogodišnjim radom zadužili Sveučilište i stekli pravo dodjele počasnog zvanja professor emeritus.

Temeljem odluke Senata Sveučilišta u Splitu u časno i zasluženo zvanje dodijeljeno je:              
Dr. sc. Petru Filipiću, umirovljenom redovitom profesoru u trajnom zvanju Ekonomskog fakulteta u Splitu
Dr. sc. Milanu Ivaniševiću, umirovljenom redovitom profesoru u trajnom zvanju Medicinskog fakulteta u Splitu
Dr. sc. Maji Paveli Vrančić, umirovljenoj redovitoj profesorici u trajnom zvanju Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Splitu
Dr. sc. Danici Škari, umirovljenoj redovitoj profesorici u trajnom zvanju Filozofskog fakulteta u Splitu
Dr. sc. fra Luki Tomaševiću, umirovljenom redovitom profesoru u trajnom zvanju Katoličkog bogoslovnog fakulteta u Splitu.

U ime professora emeritusa zahvalio se prof.dr.sc. fra Luka Tomašević.

U umjetničkom programu proslave sudjelovao je Mješoviti umjetnički zbor Umjetničke akademije u Splitu, pod ravnanjem maestra profesora Vlade Sunka.

 

Vezani dokumenti