Najave i događanja

Pokrenuta procedura izmjena Urbanističkog plana uređenja kampusa Sveučilišta za potrebe gradnje studentskog doma

Javna rasprava o Prijedlogu Izmjena i dopuna Urbanističkog plana uređenja kampusa Sveučilišta u Splitu održala se u utorak, 26. svibnja u Banovini. Riječ je o poduzimanju pripremnih radnji za gradnju studentskog doma, koji bi se po riječima Filipa Klarića-Kukuza, glavnog tajnika Sveučilišta u Splitu, gradio na području gdje se sada nalazi Auto kuća Marjan.

Naime, uprava Sveučilišta u Splitu na čelu s rektorom prof. dr. sc. Draganom Ljutićem, okrenula se rješavanju ovog gorućeg pitanja svjesna kako je veliki problem za studente iz drugih krajeva koji odaberu Split za nastavak visokoobrazovnog školovanja, upravo pronalazak adekvatnog smještaja. U studentskim domovima splitsko sveučilište raspolaže s oko 1.250 smještajnih kapaciteta, što je za naše studente, ali i brojne strance koji dolaze tu na studij preko Erasmus programa, nedostatno. Kako su podstanarski stanovi skupi i donedavno su se ljeti iznajmljivali turistima, studenti bi često ostajali bez smještaja za vrijeme ispitnih rokova.

Sveučilište u Splitu kontinuirano radi na rješavanju problema smještaja studenata u domovima, i na taj način omogućava rast studentskog standarda. Uz pripremne radnje za gradnju novog studentskog doma, upravo je u tijeku i dovršetak obnove Studentskog doma Bruno Bušić, gdje će od jeseni studente dočekati uređene sobe, od kojih svaka sadrži balkon, klimatizacijski uređaj, hladnjak i wi-fi internetsku vezu, a posebna pažnja se posvetila i uređenju i opremanju soba za osobe sa smanjenom pokretljivošću. Ukupno 465 studenata boravit će u 121 trokrevetnoj sobi i 49 dvokrevetnih soba.