Najave i događanja

Ministrica Tramišak uručila deset ugovora poduzetničko-potpornim institucijama urbane aglomeracije Split

Ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak i ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU, Tomislav Petric u četvrtak, 4. veljače, uručili su u Splitu ugovore o dodjeli bespovratnih sredstava.

Na svečanom uručivanju ugovora uz ministricu Natašu Tramišak i ravnatelja SAFU-a Tomislava Petrica bili su prisutni i župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban, gradonačelnik Grada Splita Andro Krstulović Opara i domaćin rektor Sveučilišta u Splitu prof. dr. sc. Dragan Ljutić.
- Svaki puta kada ministrica dođe u Split, radosni smo jer donosi mnogo novih projekata i potvrdu o novim financijskim ulaganjima u boljitak našeg grada i Splitsko-dalmatinske županije, a samim time i Sveučilišta u Splitu – istaknuo je rektor Ljutić, naglasivši važnost sinergijskog djelovanja svih dionika. Kazao je kako Sveučilište permanentno radi na poboljšanju studentskog standarda i u tom smislu valja istaknuti aktivnosti za izgradnju novog studentskog doma na Kampusu.

Ministrica Tramišak i ravnatelj Petric su uručili ugovore korisnicima projekata, Gradu Splitu, Razvojnoj agenciji Split – RaST, Razvojnoj agenciji općini Dugopolje – ODRAZ, Razvojnoj agenciji općine Lećevica – LASTA, Mosaic Incubatoru, Razvojnoj agenciji grada Kaštela, ROTERMU d.o.o. za projektiranje, nadzor i izvođenje termo instalacija, zastupanje i promet robom, Poduzetničkom centru SCALA te E.C.H.R.-u.

Riječ je o projektima kojima se ojačavaju poduzetničko-potporne institucije urbane aglomeracije Split s ciljem pružanja inovativnih i kvalitetnih usluga poduzetnicima s područja Grada Splita. Ukupna vrijednost projekta iznosi 30,8 milijuna kuna, a vrijednost bespovratnih sredstava fondova Europske unije iznosi 25,2 milijuna kuna.
- Popisom 9 ugovora za dodjelu bespovratnih sredstava vrijednih preko 17 milijuna kuna ojačavaju se poduzetničko-potporne institucije urbane aglomeracije Split s ciljem pružanja inovativnih i kvalitetnih usluga poduzetnicima s ovog područja. Potpisom ugovora za projekt „Biraj biciklu!“ vrijednog 13,6 milijuna kuna nastavlja se uspostava i razvoj sustava javnih bicikli na području urbane aglomeracije Split kao alternativnog oblika javnog prijevoza. Kroz ovaj projekt na području aglomeracije postavit će se 41 nova postaja s 242 bicikle i uspostaviti dvije biciklističke prometnice – jedna u Trogiru a druga u Splitu - izjavila je ministrica Tramišak prilikom uručivanja ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava.