Najave i događanja

Potpisan Sporazum o suradnji između Sveučilišta u Splitu i Jedriličarskog kluba "Labud"

Rektor Sveučilišta u Splitu prof. dr. sc. Dragan Ljutić i predsjednik Jedriličarskog kluba „Labud“  Žarko Dešković potpisali su u ponedjeljak 22. veljače, Sporazum o suradnji između Sveučilišta u Splitu i JK „Labud“.

Sporazumom se formalizira dosadašnja suradnja dviju ustanova i stvara temelj za proširivanje iste u budućnosti. Naime, suradnja je započela početkom ove godine, primanjem Akademskog jedriličarskog kluba „Universitas“ u članstvo JK „Labud“. Rektor Ljutić i predsjednik Dešković su iskazali daljnju želju za zajedničkim radom u skladu sa strateškim opredijeljenima, što će upravo i omogućiti ovaj Sporazum.

Rektor Ljutić je posebno istaknuo maritimnu orijentaciju našeg Sveučilišta i ulogu koju ima u savezu Europsko sveučilište mora, stoga u tom kontekstu Sporazum s JK Labud ima iznimnu važnost za naše studente, odnosno rad AJK „Universitas“ pod vodstvom doc. dr. sc. Luke Pezelja s Pomorskog fakulteta.
Ujedno je stvoren i okvir za suradnju u području organiziranja sportskih manifestacija, pružanja uzajamne potpore na provedbi zajedničkih projekata, posebice onih s pomorskom i sportskom tematikom. Cilj Sveučilišta i JK Labud će svakako biti i promocija sveučilišnog sporta, a Sporazumom je JK „Labud“ postao i nastavna baza našeg Sveučilišta.