Najave i događanja

U sklopu Fonda za bilateralne odnose dodijeljeno 12 ugovora u vrijednosti od 1,1 milijun eura među kojima su Sveučilište u Splitu i FGAG

Svečanost uručivanja ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava vrijednosti u vrijednosti od 1,1 milijun eura, u sklopu Poziva: “Jačanje bilateralne suradnje s Norveškom u području zelene tranzicije” održana je u ponedjeljak, 20. ožujka u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu .

Ugovore su korisnicima dodijelili ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Šime Erlić i veleposlanik Kraljevine Norveške u Republici Hrvatskoj Nj. E. Haakon Blankenborg.

U ove je projekte uključeno 18 hrvatskih i 13 partnerskih institucija iz Kraljevine Norveške, a obuhvaćaju sveučilišta, fakultete, ministarstva, predstavnike regionalne i lokalne samouprave, te udruge i neprofitne organizacije.

Sveučilište u Splitu dobilo je sredstva za projekt OTIMEDT - Ocean technology Innovation Market Exchange for Dalmatia and Trøndelag, a projekt je financiran iz programa Innovation Norway. Ugovore je na svečanosti preuzeo prorektor za znanost i kvalitetu prof.dr.sc. Igor Jerković.

Fakultet građevinarstva, arhitekture i geodezije sredstva je pak dobilo za inicijativu Monitoring morskih ekosustava korištenjem daljinske detekcije,  a ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava potpisali su ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Šime Erlić i prodekan za znanost, inovacije i međunarodne odnose izv. prof. dr. sc. Nikola Grgić.

12 bilateralnih inicijativa odabrano je odlukom Zajedničkog odbora za bilateralne fondove koji se sastoji od predstavnika država donatora - Norveške, Islanda i Lihtenštajna, te naših Ministarstva vanjskih i europskih poslova i Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije.