Najave i događanja

Srednjoškolci pohrlili kroz Otvorena vrata PMF-a

Dan otvorenih vrata Prirodoslovno-matematičkog fakulteta (PMF), manifestacija namijenjena srednjoškolcima koji razmišljaju o daljnjem nastavku školovanja, uspješno je održan u petak, 3. svibnja. Uz brojne učenike splitskih srednjih škola, Fakultet su organizirano posjetili učenici iz Zadra, Šibenika, Ploča, Imotskog, Makarske i Sinja, tako da se sa studijima na PMF-u, kao i mogućim poslovima nakon diplomiranja upoznalo preko 300 posjetitelja.

Profesori i studenti sa svih šest Odjela Fakulteta su za ovu prigodu pripremili brojna događanja. Srednjoškolci su mogli, kako nam je pokazao doc. dr. sc. Nikola Marangunić, prodekan za nastavu PMF-a,  iz prve ruke doživjeti niz predavanja zajedno sa studentima, obići znanstveno-istraživačke laboratorije, praktikume,  vidjeti kako izgledaju praktične vježbe te sudjelovati u izvođenju pokusa, pitati studente i nastavnike sve što ih zanima o studijima i Odjelima, predstavljene su i karijere kojima se mogu baviti nakon završetka Fakulteta, učili su i kako izraditi suvenire s autohtonim dalmatinskim biljem…

Uz posjet  Fakultetu, za sve zainteresirane učenike, organiziran je i obilazak splitskog Kampusa, gdje su vidjeli i druge sadržaje koje nudi splitsko sveučilište od Sveučilišne knjižnice, preko studentskog doma i restorana do sportskih terena i dvorana.