Najave i događanja

Ekonomski fakultet svečano proslavio 45. obljetnicu osnutka

Ekonomski fakultet  je u utorak 26. studenog svečano obilježio 45. obljetnicu osnutka.  Svečanosti su nazočili ravnateljica AZVO-a prof.dr.sc. Jasmina Havranek, rektor  prof.dr.sc. Dragan Ljutić s prorektorima, zamjenik župana Splitsko-dalmatinske županije  Luka Brčić, zamjenica gradonačelnika Grada Splita Jelena Hrgović Tomaš, dekani i prodekani ekonomskih fakulteta iz Sarajeva, Osijeka, Rijeke, Opatije, Zagreba, Pule i Zadra, članivi Senata Sveučilišta u Splitu, brojni suradnici i gospodarstvenici te predstavnici nastavnih baza.

U pozdravnom govoru rektor Ljutić je čestitao zaposlenicima i studentima na važnoj obljetnici i svim dosadašnjim uspjesima.
- Ova ustanova, kao jedina koja nastavu izvodi na hrvatskom jeziku,  prema međunarodnom vrednovanju, spada među jedan posto najboljih svjetskih ekonomskih fakulteta. Osim kvalitetnih  studijskih programa imaju i izvanredne veze sa drugim fakultetima i ustanovama i u tome je njihova izvrsnost – kazao je rektor zaželjevši im i daljnji uspješan rad.

Dekanica prof.dr.sc. Maja Fredotović je u svom izvještaju istaknula ukratko temeljne događaje iz povijesti Fakulteta koji su bitno utjecali na njegov razvoj, ali se isto tako osvrnula i na planove za budućnost , poručivši kako su spremni za nove izazove. 
Prigodom svečanosti dodijeljene su brojne nagrade i priznanja zasluženim profesorima, studentima i suradnicima.