Najave i događanja

Stručni skup „Analiza dosadašnjih stečenih kompetencija Vojno studijskih programa“ održava se u Malom Lošinju

U organizaciji Hrvatskog vojnog učilišta „Dr. Franjo Tuđman“ (HVU) u vojarni „Kovčanje“ na Malom Lošinju od 8. do 11. rujna 2020. održava se stručni skup pod nazivom „Analiza dosadašnjih stečenih kompetencija Vojno studijskih programa“.

Na otvaranju skupa govorili su zamjenik gradonačelnice Malog Lošinja Anto Nedić, prorektorica za studente, studije i upravljanje kvalitetom Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Ivana Čuković Bagić, prorektor za nastavu Sveučilišta u Splitu prof. dr. sc. Goran Kardum, zapovjednik HVU-a general-pukovnik Mate Pađen.

Teme o kojima će se raspravljati na stručnom skupu su izvješće o unutarnjoj prosudbi sustava osiguravanja kvalitete na Vojnim studijima Sveučilišta u Zagrebu, a koje će iznijeti kapetan bojnog broda doc. dr. sc. Luka Mihanović. Osim toga bit će riječi i o organizaciji i provedbi nastave akademske godine 2019./2020. s posebnim naglaskom na izazove i prijedloge prema viđenjima voditelja studija integriranog preddiplomskog i diplomskog sveučilišnog studija Vojno pomorstvo prof. dr. sc. Merice Slišković i kapetana bojnog broda doc. dr. sc. Luke Mihanovića. O aktualnim preporukama za održavanje nastave na visokim učilištima u razdoblju pandemije bolesti COVID-19 uz primjenu protuepidemijskih mjera govorit će predstavnica Ministarstva znanosti i obrazovanja izv. prof. dr. sc. Ivana Franić, dok će prorektor za nastavu Sveučilišta u Splitu prof. dr. sc. Goran Kardum imati izlaganje o provedbi nastave pod epidemiološkim mjerama uzrokovanim korona virusom te izazovima, iskustvima i naučenim lekcijama.