Najave i događanja

WEBINAR: Kako do rada po mjeri čovjeka

Webinar Kako do rada do po mjeri čovjeka organizira Sveučilište u Splitu u suradnji sa Savezom samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH), preko aplikacije ZOOM, a održat će se 22. rujna u okviru Europskog tjedna održivog razvoja na Sveučilištu u Splitu. 

Webinar je namijenjen mladim radnicima i radnicama, studentima i studenticama, nezaposlenima, onima koji tek traže posao i svima koji žele saznati više o svojim radničkim pravima i kako se izboriti za rad po mjeri čovjeka

Rad po mjeri čovjeka odgovor je Saveza samostalnih sindikata Hrvatske na ubrzani pad kvalitete radnih mjesta u Hrvatskoj, degradaciju radničkih prava i demografsku krizu. Ovaj koncept prvi je korak nove etape borbe za dostojanstvo rada i radnika – putokaz svima onima koji tu borbu već vode, i poziv svima onima koji se žele pridružiti.

Rad po mjeri čovjeka predstavljala cjelovit koncept, odnosno zaokružena definicija šest elemenata koji čine kvalitetno radno mjesto, on je realan cilj i temeljno pravo svakog čovjeka, ali se neće ostvariti sam od sebe. Do rada po mjeri čovjeka može se doći samo ako se zna što ga čini i ako postoji jasna strategija kako ga ostvariti. Za Rad po mjeri čovjeka potrebna je zajednička borba.

Što znači dobar posao? Što je važno za zadovoljstvo na radnom mjestu? Jesmo li zadovoljni s poslom koji radimo? Je li vaš  posao uistinu dobar posao? Što utječe na kvalitetu radnih mjesta? Koliko u Hrvatskoj radimo poslove koji su po mjeri čovjeka? Što istraživanja pokazuju, a na što sindikati upozoravaju? Kako spriječiti nepravedna ponašanja od strane poslodavca? Kako do rada po mjeri čovjeka?

O ovim temama kroz strukturiranu raspravu govorit će:

  • Nediljka Buklijaš, stručna suradnica za edukaciju i mlade (SSSH)
  • Sunčica Brnardić, pravna savjetnica za radno i socijalno pravo (SSSH)  
  • Renata Čepo, sindikalna povjerenica

Prijavi se na sudjelovanje: https://forms.gle/sRuy1E9CDXZBHYoq6