Najave i događanja

Rezultati upisa studenata u I. godinu preddiplomskog sveučilišnog, integriranog sveučilišnog te stručnog studija u ljetnom roku za akademsku godinu 2020./2021.

Prema rezultatima upisa studenata u I. godinu preddiplomskog sveučilišnog, integriranog preddiplomskog i diplomskog sveučilišnog te stručnog studija u akademskoj godini 2020./2021. na Sveučilištu u Splitu je za jesenski rok ostalo slobodno 1306 mjesta, od čega 872  na sveučilišnim studijima.

Što se tiče redovitih sveučilišnih studija, sve kvote su popunjene na Kineziološkom fakultetu,  Medicinskom fakultetu, Pomorskom fakultetu, zajedničkom studiju Farmacije Medicinskog i Kemijsko-tehnološkog fakulteta, studiju Arhitekture i urbanizma na Fakultetu građevinarstva, arhitekture i geodezije, studiju Računarstva na Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje, dok  je tek po nekoliko mjesta ostalo na Filozofskom fakultetu te Sveučilišnom odjelu zdravstvenih studija. Izvrsna popunjenost ostvarena je i na studijima Sveučilišta u Splitu Hotelijerstvo i gastronomija i Mediteranska poljoprivreda te je za jesenski rok zainteresiranim budućim studentima na studiju Hotelijerstva i gastronomije u Makarskoj ostalo 9 mjesta, dok je za studij Mediteranske poljoprivrede ostalo 12 mjesta. Najviše slobodnih mjesta ostalo je na Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje (217), Prirodoslovno-matematičkom fakultetu (111), Pravnom fakultetu (83), Kemijsko-tehnološkom fakultetu (70), Ekonomskom fakultetu (67) te Umjetničkoj akademiji (50).

Na preddiplomskim stručnim studijima ostalo je ukupno 434 slobodnih mjesta i to na svim sastavnicama koje ih izvode. Najmanje mjesta za redovite studente na jesenskom roku ostalo je na Ekonomskom fakultetu (6) i FESB-u (19), a najviše na Upravnom studiju Pravnog fakulteta i Sveučilišnom odjelu za stručne studije.