Održana manifestacija Erasmus dani

Odgovori na pitanja kao što su: što je uopće Erasmus program, kako realizirati mobilnost, gdje se sve moguće prijaviti, kolika je financijska potpora, koliko dugo je moguće koristiti Erasmus program, što je SEA-EU, što su europska sveučilišta, mogli su se saznati u protekla tri dana na manifestaciji Erasmus dani.
Naime, za Dane Erasmusa - Erasmus Days, prigodnu godišnju proslavu programa Erasmus+, najvećeg programa Europske unije namijenjenog obrazovanju, osposobljavanju, mladima i sportu, na Sveučilištu u Splitu održan je bogati program.

Niz on-line predavanja namijenjenih znanstvenicima, istraživačima, djelatnicima i studentima Sveučilišta, održan je u petak,  16. listopada u virtualnoj učionici Sveučilišta u Splitu. Na događaju „Erasmus KA2 mogućnosti na primjeru strateških partnerstava“ Ured za projekte, predstavio je će mogućnosti sudjelovanja u Erasmus+ projektima u okviru Ključne aktivnosti 2, s naglaskom na Strateška partnerstva. Odjel za međunarodnu suradnju predstavio je Erasmus + KA 103 mogućnosti prijave za osoblje i za studente. SEA-EU projektni ured je prezentirao mogućnosti za studente i osoblje u okviru ove alijanse. Na virtualnoj turi Come to Split svi oni koji su razmišljali o mobilnosti u Splitu, ali se za to do sada nisu odlučili, dobili su vrlo zanimljive infomacije.

Međunarodni dionici iz područja odgoja i općeg obrazovanja, visokog obrazovanja, obrazovanja odraslih, strukovnog obrazovanja i osposobljavanja, mladih i sporta već tri godine obilježavaju Dane Erasmuse i informiraju korisnike, sudionike, ustanove, organizacije, udruge, mreže i inicijative, ali i širu javnosti o rezultatima mnogobrojnih projekata primjera dobre prakse, o mogućnostima za uključivanje i nude nadahnuće za sudjelovanje u programu Erasmus+.
Dani Erasmusa prvi su put održani 2017. godine na inicijativu francuske nacionalne agencije za program Erasmus+.