Održana svečana dodjela stipendija Sveučilišta u Splitu

Svečana dodjela stipendija Sveučilišta u Splitu, kojima se potiče i nagrađuje izvrsnost najboljih studenata, održana je  u četvrtak 16. ožujka u velikom amfiteatru Zgrade tri fakulteta. Svečanosti je nazočio prorektor za nastavu, studente i poslovanje prof. dr. sc. Nikola Koceić-Bilan, predsjednik studentskog zbora Jerko Šarić te čelnici sastavnica Sveučilišta. Ukupno je dodijeljeno 136 stipendija za razdoblje od 1. listopada 2022. do 30. rujna 2023, a  godišnji iznos stipendije po studentu iznosi 1274,16 eura.

Svaki roditelj je presretan kad može nagraditi trud i rad svog djeteta, tako je i Sveučilište ponosno i sretno kad nagradi svoje najbolje studente. Naravno, to je samo dio onog što smo napravili, što bi trebali i što ćemo raditi na podizanju kvalitete života i standarda studenata. Međutim, nije sve materijalno. Ovdje se radi i o pitanju međusobnog povjerenja. Vi ste odabirom splitskog sveučilišta nama povjerili svoje obrazovanje za vaše buduće profesije. Na nama je odgovornost da ispunimo vaša očekivanja, kao prvo da vam damo kvalitetno obrazovanje u skladu s najnovijim znanstvenim spoznajama te kompetencijama i vještinama koje se traže na svjetskom tržištu – kazao je prorektor Koceić-Bilan naglasivši kako je misija Sveučilišta odgojiti svoje studente u kompletne intelektualce, da njihova akumuliranja znanja postanu sutra životne mudrosti, da budu promicatelji istinskih vrijednosti etike, morala i humanosti, vjere u znanost te budu glas istine kada dođe do bezumlja i svjetlo društva kada nastane društveni sumrak. Kako je istaknuo prorektor Koceić-Bilan, upravo među ovim mladim ljudima sjede budući dekani, odvjetnici, gradonačelnici, znanstvenici i njihova društvena uloga nije samo biti dobar student, završiti fakultet i sutra pronaći posao, već da mijenjaju i izgrađuju naše društvo .

Nagrađenim studentima čestitao je i predsjednik Studentskog zbora Jerko Šarić kazavši kako će Studentski zbor u dobroj suradnji sa Sveučilištem i u budućnosti raditi na tome da se izvrsni studenti nagrade te da se u kontinuitetu podiže kvalieta i standard studentskog života.

Svečanost dodjele glazbeno su uveličali studenti 2. godine solo pjevanja u klasi doc. art. Žane Marendić Umjetničke akademije u Splitu, Tina Matković i Filip Mikša, uz klavirsku pratnju prof. Zorana Velića.