Održano euharistijsko slavlje na Kampusu u povodu Dana sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje

U povodu Dana sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje, u utorak, 17. studenog, u predvorju glavnog ulaza Zgrade tri fakulteta na Kampusu, održana je sveta misa, uz pridržavanje svih epidemioloških mjera. Euharistijsko slavlje je predvodio don dr. Mihael Prović, povjerenik za mlade Splitsko-makarske nadbiskupije. Svetoj misi su, uz studente, nazočili rektor splitskog sveučilišta prof.dr.sc. Dragan Ljutić, prorektor prof.dr.sc. Goran Kardum, pročelnica Ureda rektora Ivana Pletković, glavni tajnik Filip Klarić-Kukuz ravnatelj Studentskog centra Ivan Žižić, dekan Pomorskog fakulteta prof. dr. sc. Pero Vidan.

- Uistinu nam je nekad teško otkriti kako ćemo preživjeti svoj ovozemaljski život. Nikad ne znamo hoćemo li uvijek biti u miru i radosti. Mir sa sobom nosi sklad i posloženost. Često se i danas zapitamo je li uopće moguće živjeti u miru kada vidimo sve što se oko nas zbiva. Ratovi kao da nikad nisu završili u svijetu – ustvrdio je don Prović u prigodnoj propovijedi. Istaknuo je kako nam je Bog dao ovakav svijet te kazao da trebamo biti otvoreni prema svakom čovjeku koji želi s nama proživjeti svoj život u miru jer onda neće biti ratova, krvi i patnje. 
- Otkriti taj suživot nešto je najvrjednije što možemo postići kroz naš život – zaključio je Prović.

Rektor Sveučilišta u Splitu prof. dr. sc. Dragan Ljutić kazao je da se nikad ne smije zaboraviti patnja Vukovara i Škabrnje. Naglasio je da nas sjećanje na žrtvu ovih gradova treba voditi prema boljitku naše države. 
- Ničeg se ne smijemo plašiti, jer kada smo zajedno nema tog problema kojeg ne možemo riješiti - podvukao je rektor Ljutić. 

Nakon euharistijskog slavlja, koje su organizirali Sveučilište u Splitu, Studentski centar Split i Ured za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije, upaljene su svijeće u Vukovarskoj ulici.