Prijave za radionicu iz ciklusa Talk&Grow "Tehnike opuštanja"

U okviru ciklusa Talk&Grow u suradnji sa Centrom za savjetovanje studenata, Filozofski fakultet Split, u srijedu 21. listopada s početkom u 14 sati u prostorijama Filozofskog fakulteta predavaonica P8, Poljička 35, održat će se radionica pod nazivom "Tehnike opuštanja".

Aktivnost je namijenjena studentima i zaposlenicima Sveučilišta u Splitu. 
Zbog epidemioloških mjera i interaktivnosti predavanja broj sudionika je ograničen i obavezne su prijave na: savjetovanje@unist.hr.

Voditeljica radionice je Antonia Peroš, mag.psych., voditeljica Ureda za upravljanje karijerama Sveučilišta u Splitu. U okviru svog radnog mjesta niz godina savjetuje studente te organizira i vodi radionice na temu upravljanja karijerama, komunikacijskih vještina, upravljanja stresom i poticanja mentalnog zdravlja i sl.

Povećana razina stresa izazvana stalnim brigama o problemima može imati negativne posljedice i na tijelo i na psihološko stanje. Uz standardne izazove studentskog života, neizvjesnost i okolnosti vezane uz Korona pandemiju rijetke ostavljaju ravnodušnima dižući stres na još višu razinu.
Na žalost, najčešće ne možemo ukloniti izvore stresa, ali možemo promijeniti način na koji se nosimo s njim. Istraživanja su pokazala da samo nekoliko minuta odmora i relaksacije, u periodima tijekom radnog dana, bitno smanjuje umor i pomaže uspješnom držanju stresa po kontrolom. Slijedom navedenog, osmislili smo radionicu u kojoj ćemo vas provesti kroz nekoliko najpoznatijih tehnika za opuštanje, koje ćete lako moći savladati i primjenjivati kasnije u svakodnevnici.