Prof. Aldo Drago sa Sveučilišta na Malti gost četvrtog SEA-EU Blue talks webinara

Četvrti SEA-EU Blue talks webinar održat će se u četvrtak, 21. siječnja, s početkom u 13 sati putem platforme Zoom. Predavač je prof. Aldo Drago sa Sveučilišta na Malti, a tema predavanja je: "Operational Oceanography in the New Decade".

Prof. Drago ima višegodišnje iskustvo u raznim europskim projektima, a trenutno radi kao glavni istraživač te vodi Physical Oceanography Research Group unutar odjela za geo znanosti na Sveučilištu na Malti. Njegova ekspertiza je upravo u oceanografiji i oceanografskim istraživanjima, morskim predviđanjima i promatranjima.

O predavanju:

Operativna oceanografija u novom desetljeću uvjetovana je pojavom multidisciplinarnih, prostorno raširenih, dugoročnih podataka o moru u stvarnom vremenu i očekuje se da će informacije pokrenuti neviđeni skok u ekonomskoj vrijednosti oceanskih podataka. To donosi promjenu obrasca u našoj percepciji vrijednosti morskih podataka, informacija i znanja za upravljanje morskim resursima te pružanje izravnih  koristi mnogim sektorima u industriji i uslugama poput pomorskog prijevoza, sigurnosti i javnog zdravlja.

Prijavni obrazac:

https://us02web.zoom.us/webinar/register/5516103613586/WN_c6XKRGURSUqi44Uqtbi0Pw

Ciklus Blue Talks, niz kratkih on-line predavanja na temu plave ekonomije. Razgovori se održavaju jednom mjesečno u obliku jednosatnog webinara na kojem stručnjak/inja za temu predstavlja stanje u određenom području, a sudionici mogu postavljati pitanja i komentare.