Punkt za testiranje na virus SARS-CoV-2 na Kampusu Sveučilišta u Splitu

Nastavno na odluku Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske o nužnim epidemiološkim mjerama, danas, 15. studenog održana je sjednica proširenog Rektorskog kolegija Sveučilišta u Splitu, pod predsjedanjem prof. dr. sc. Dragana Ljutića, rektora splitskog sveučilišta, uz nazočnost čelnika sastavnica Sveučilišta te doc. prim. dr.sc. Željke Karin, ravnateljice NZJZ SDŽ i izv.prof.prim.dr.sc. Anamarije Jurčev Savičević, epidemiologinje NZJZ, a s temom: testiranje.

Naime, s obzirom na dosadašnje iskustvo (do sada su postupke testiranja morali obavljati studenti medicinskih i zdravstvenih studija, što je bilo besprijekorno organizirano) uvjerenja smo da će i testiranje naših djelatnika i studenata kojima je potvrda potrebna zbog edukacije, proći bez problema.

Nakon iscrpne i plodonosne rasprave doneseni su sljedeći zaključci:

  1. Sveučilište u Splitu postupat će sukladno Odluci Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske o uvođenju posebne sigurnosne mjere obveznog testiranja namještenika u javnim službama (https://civilna-zastita.gov.hr/UserDocsImages/CIVILNA%20ZA%C5%A0TITA/PDF_ZA%20WEB/Odluka%20-%20obvezno%20testiranje.pdf te obavijesti Ministarstva znanosti i obrazovanja (https://mzo.gov.hr/vijesti/obavijest-javnim-visokim-ucilistima-i-studentskim-centrima-odluka-stozera-12-11-2021/4644)
  2. U cilju olakšavanja provođenja testiranja djelatnika Sveučilišta, organizirat će se punkt za testiranje u okviru Sveučilišta na Kampusu, koji će raditi već sutra 16. studenog u vremenu od 6.30 do 9 sati, te u petak, 19. studenog u istom vremenu.

Od idućeg tjedna, 22. studenog, testiranje na Kampusu će biti moguće napraviti svakog ponedjeljka i srijede, također u vremenu od 6.30 do 9 sati.

Testiranje u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo SDŽ moguće je obaviti i na drugim lokacijama, a popis se nalazi na linku: https://nzjz-split.hr/en/testiranje-za-sluzbenike-i-namjestenike/