UNIST Career Speed Dating 2023 opet je oduševio studente i poslodavce!

Nakon uspješno održanog prošlogodišnjeg izdanja, UNIST Career Speed Dating 2023 opet je oduševio studente i poslodavce. Ovo događanje koje obuhvaća posebnu kombinaciju brzog spoja (eng. speed date) i razgovora za posao, održano je u četvrtak, 9. ožujka u SPINIT inkubatoru Sveučilišta u Splitu, u organizaciji Ureda za upravljanje karijerama Sveučilišta u Splitu i Sveučilišnog odjela za stručne studije.

Studenti su imali priliku predstaviti se poslodavcima 5 do 8 minuta te dobiti povratnu informaciju o dojmu koji ostavljaju i mogućnostima za napredak.

- Osim što sam se predstavila poslodavcima, saznala sam i kakve poslove i radna mjesta oni nude te kakva su znanja i vještine tražene u toj domeni. Saznala sam i kako zaista izgleda jedan radni dan u tvrtki, kakve su mogućnosti za poslove koje mogu obavljati na početku svog rada i na koji način mogu napredovati u budućnosti – kazala nam je o svom iskustvu Laura, studentica specijalističkog diplomskog studija Menadžmenta, trgovine i turizma na Sveučilišnom studiju za stručne studije.

Naime, studenti na ovaj način dobivaju priliku uvježbati i poboljšati svoje predstavljanje u poslovnom svijetu, ali i potencijalno pronaći stručnu praksu ili posao.

Događaj su otvorili u ime Sveučilišta u Splitu prorektor za infrastrukturu prof. dr. sc. Nikša Jajac i pročelnik Sveučilišnog odjela za stručne studije dr. sc. Petar Pepur te voditeljica Ureda za upravljanje karijerama Antonia Peroš.

Prorektor Jajac je istaknuo kako su ovakva događanja pokazatelj u kojem smjeru ide Sveučilište jer rektor prof. dr. sc. Dragan Ljutić u svom programu rada stavlja težište upravo na studente.

- Kako bi im pružili što veće mogućnosti, pokrenuli smo niz projekata ovakvog tipa, a danas sam posebno sretan jer se odazvao veliki broj i poslodavaca i studenata. Možemo zaključiti kako je i druga godina Career Speed Datinga bila pogodak, što je bilo poseban izazov nakon iznimno uspješne prvog izdanja. Vrlo je vrijedna stvar da se studenti već tijekom studija profiliraju, kako bi i mi kao Sveučilište išli u korak s potrebama na tržištu rada. Ovakve manifestacije nam daju takve odgovore – ustvrdio je prorektor Jajac.

Dr. sc. Petar Pepur, pročelnik sveučilišnog odjela za stručne studije Sveučilišta u Splitu, iskazao je iznimno zadovoljstvo što je Odjel po drugi put suorganizator ovog događaja, uz zahvalu poslodavcima koji su prepoznali potencijal studenata i što su im pružili priliku da se predstave.

- Volim istaknuti da je nekada gram prakse vrjedniji od tone teorije. Studenti su danas stekli osnovu poslovne komunikacije i razgovora s poslodavcima. Time dobivaju stvarna iskustva, uspostavljaju kontakte i otvaraju si mogućnost zaposlenja. Ne vodimo računa samo o obrazovnom sustavu, na neki način upravljamo karijerama naših studenata, a upravo je to cilj ove manifestacije - zaključio pročelnik Pepur.

- Upoznali smo vrlo entuzijastične mlade ljude koji su spremni učiti i steći praktična iskustva, razvijati svoje potencijale. Nama je ovo bila prilika i da kontaktiramo potencijalne zaposlenike jer aktivan cilj naše tvrtke je regrutirati što više obrazovanih ljudi i razvijati njihove vještine, a ovakve prilike su idealne za to - Antonio Miličević iz tvrtke Deltron d.o.o. otkrivši i neke „tajne“ kako se predstaviti poslodavcu u najboljem svjetlu – biti autentičan, pokazati entuzijazam i želju za radom.

Poslodavci kojima su se studenti predstavili su: Adriatic.hr, Mimoza d. o.o, hotel Luxe, Grand Hotel Lav, Studenac d.o.o, Hotel Split d.d, Intenational Medical Corps, UHY Savjetovanje, Adriatic osiguranje d.d, Studentski Centar Split, FINA – Financijska agencija, Deltron d.o.o, Privredna banka Zagreb d.d, Tommy d.o.o, Udruga za prirodu, okoliš i održivi razvoj Sunce i Foteinos d.o.o.