Studentski život

Održana svečana promocija diplomiranih magistara farmacije

Svečana promocija 49 diplomiranih magistara farmacije Medicinskog fakulteta i Kemijsko-tehnološkog fakulteta održana je  15. ožujka  u velikom amfiteatru Medicinskog fakulteta.

Prof. dr. sc. Dragan Ljutić je u prigodnom obraćanju nazočnima istaknuo da, iako je splitsko sveučilište ponajbolje u regiji, i dalje stremi daljnjem rastu i razvoju. Poželio je promoventima da se nastave baviti znanošću na ponos lokalnoj zajednici i domovini, jer su upravo znanstvenici najveći ambasadori našeg Sveučilišta, ali i zemlje u svijetu. 

Prof. dr. sc. Igor Jerković se prisjetio okolnosti nastanka ovog studija. Istaknuo je kako je riječ o zahtjevnom studiju iz STEM područja koji od studenata traži mnogo rada i truda. 
- Stjecanjem diplome pokazali ste da ste uspješno svladali teške prepreke tijekom studija. Zadovoljstvo nam je bilo pročitati kroz ankete da ste zadovoljni ovim studijem, odnosno nastavnicima i suradnicima, koji su vam nesebično prenosili znanja – kazao je dekan Jerković, čestitavši diplomatima i zaželjevši im uspjeh u daljnjem radu.

U ime Medicinskog fakulteta nazočnima se obratio prodekan izv. prof. dr. sc. Ante Punda rekavši kako je čin promocije jedan od najznačajnijih događaja za akademsku zajednicu. 
-  Današnji dan je potvrda Vašeg rada, ostvarenja vaših želja i ciljeva, kojim otvarate novu stranicu u vašim životima. Kao vaš profesor, uvjeren sam da ćemo na ovu generaciju biti vrlo ponosni, stoga vas pozivam da ne zadržite fakultet samo u uspomeni na prošle studentske dane, već da vam i u budućnosti ostane važna poveznica s kolegama i prijateljima koje ste stekli tijekom studija – zaključio je prodekan Punda.

Na svečanoj promociji magistrima farmacije nazočnima su se obratili i dr. sc. Ante Mihanović, ravnatelj Ljekarni Splitsko-dalmatinske županije, Ana Soldo, mag. pharm, predsjednica Hrvatske ljekarničke komore i Mate Portolan, mag. pharm, predsjednik Udruženja farmaceuta Dalmacije.