Studentski život

Kongres „Praktična znanja za studente“ na Medicinskom fakultetu u Splitu

Kongres „Praktična znanja za studente“ održat će se od 4. do 7. travnja 2019. godine na Medicinskom fakultetu u Splitu, a za cilj ima studentima medicine, dentalne medicine i farmacije iz cijele Europe, a i šire, kroz više od 50 predavanja i radionica pružiti najvažnija praktična znanja potrebna za njihov budući rad.  Svoje sudjelovanje na kongresu su potvrdili: prof. Leland Hartwell putem video predavanja (Nobelova nagrada za fiziologiju ili medicinu 2001.), prof. Dragan Primorac (Globalni veleposlanik Sveučilišta Penn State), prof. Richard Zare (Wolf nagrada u kemiji 2005., Sveučilište Stanford), prof. John de Groot (The University of Texas MD Anderson Cancer Center), prof. Miroslav Radman (Faculté de Médecine - Necker, Université Paris V), prof. Fabrizio Benedetti (Sveučilište u Torinu), prof. Zvezdan Pirtošek (Sveučilište u Ljubljani), prof. Raghu Kalluri (The University of Texas MD Anderson Cancer Center) i brojni drugi.

U travnju 2018. godine međunarodni skup “Praktična znanja za studente” prošao je iznimno uspješno s oko 500 sudionika iz 8 europskih zemalja koji su mogli prisustvovati 65 predavanja i radionica koje su držali 71 profesor i mentor od kojih je jedan bio prof. Erwin Neher, dobitnik Nobelove nagrade za fiziologiju ili medicinu 1991. godine. 
Ovogodišnji skup “Praktična znanja za studente” održava se pod pokroviteljstvom Europske komisije, Ureda predsjednice Republike Hrvatske, Hrvatskog sabora, Ministarstva znanosti i obrazovanja RH, Ministarstva zdravstva RH, Ministarstva turizma RH, Splitsko-dalmatinske županije, Grada Splita, Sveučilišta u Splitu i Medicinskog fakulteta u Splitu.
Više informacija o kongresu i rasporedu predavanja na web stranici: www.practicalknowledgeforstudents.com.