Studentski život

Predstava „Male marionetske igre“, ispitna produkcija studentica 2.g diplomskog studija Odsjeka za rani i predškolski odgoj

Predstava „Male marionetske igre“, ispitna produkcija studentica 2.g diplomskog studija na Odsjeku za rani i predškolski odgoj (modul: Dramsko i lutkarsko izražavanje i stvaranje) održat će se u subotu 25. svibnja s početkom u 11:30 sati u predavaonici br 6. Filozofskog fakulteta, Poljička cesta 35.
Vrijeme izvedbe: subota 25.5. u 11:30

Lutka je neizostavni dio dječjeg odrastanja, bilo kao lutka-beba s kojom se dijete rado igra, bilo kao magično biće koje oživi u rukama glumca na pozornici lutkarskog kazališta. U raznolikom i bogatom lutkarskom svijetu, marionetu je sve rjeđe pronaći, a njezin sofisticirani pokret i poetičan svijet u kojem boravi zahtijevaju od nas da stanemo sa svim aktivnostima u životu, zaista stanemo, i poslušamo što nam marioneta hoće reći. Ovog semestra su studentice scenski pripremile 3 različite kratke priče, te u sklopu 3 različita kolegija pod vodstvom Marijane Županić Benić i Marice Grgurinović, izgradile scenski svijet koji će nam pričati o soli. Da, jednoj tako običnoj i svakodnevnoj – soli! 
Ima tu vilenjaka, čarobnica, kraljevni i kraljeva, ribara i djece, čarolije i mudrosti, i svih su dobrodošli upoznati na njihovoj izvedbi, na koju je ulaz slobodan. 
Izvedba je nastala kao ispitna produkcija kolegija „Lutkarska animacija s praktikumom“ pod vodstvom Marice Grgurinović, kazališne redateljice, pedagoginje i predavačice.