Studentski život

Održana svečana promocija studenata Kemijsko-tehnološkog fakulteta

Ukupno 129 svjedodžbi i diploma podijeljeno je u petak, 7. lipnja, na  svečanoj promociji Kemijsko-tehnološkog fakulteta (KTF) održanoj u amfiteatru Zgrade tri fakulteta.
Tom prigodom je promovirano 19 studenata sveučilišnog diplomskog studija Kemija, smjer: Organska kemija i biokemija, 26 studenata  sveučilišnog diplomskog studija Kemijska tehnologija, smjerovi: Materijali i Zaštita okoliša, 21 student sveučilišnog preddiplomskog studija Kemija, 46 studenata sveučilišnog preddiplomskog studija Kemijska tehnologija, smjerovi: Kemijsko inženjerstvo i Zaštita okoliša, 9 studenata sveučilišnog preddiplomskog studija Prehrambena tehnologija i 8 studenata stručnog studija Kemijska tehnologija, smjerovi: Kemijska tehnologija i materijali te Prehrambena tehnologija.

Promotori na ovoj svečanosti su bili dekan Kemijsko-tehnološkog fakulteta prof.dr.sc. Igor Jerković, prodekan za nastavu izv. prof. dr. sc. Slobodan Brinić , prodekan za financije prof. dr. sc. Matko Erceg i prodekan za znanstveni rad prof. dr. sc.. Dražan Jozić.

Nazočne je pozdravio prof. dr. sc. Dragan Ljutić, rektor Sveučilišta u Splitu, uputivši čestitke slavljenicima i njihovim obiteljima. Pozvao je diplomante da se i dalje poslovno razvijaju te da nastave svoje obrazovanje. Naglasio je da se na splitskom sveučilištu veliki značaj pridaje znanosti, odnosno napretku mladih ljudi koji su buduća snaga kako Sveučilišta tako i naše zajednice.

Dekan Jerković je istaknuo kako je ova 53. svečana promocija KTF-a posebna po dvije stvari. Naime, riječ je o najbrojnijoj promociji do sada na ovom Fakultetu, na kojoj je svjedodžbe primila i prva generacija studenata sveučilišnog preddiplomskog studija Prehrambena tehnologija. Zahvalio je promoventima na povjerenju koje su ukazali upisavši ovaj Fakultet i pozvao ih da ostanu u kontaktu sa svojim profesorima i kolegama, bilo preko alumni udruge ili nastavkom školovanja na ovoj visokoobrazovnoj instituciji.