Studentski život

Promovirana sedma generacija doktora dentalne medicine

Svečana promocija sedme generacije diplomiranih studenata studija Dentalne medicine Medicinskog fakulteta u Splitu održana je u petak, 7. veljače, u velikom amfiteatru Medicinskog fakulteta u Splitu. Tom prigodom promovirano je 42 diplomanta.

Promociji su nazočili prorektor Sveučilišta u Splitu prof. dr. sc. Goran Kardum, dekan prof. dr. sc. Zoran Đogaš, prodekan za nastavu i studentska pitanja prof. dr. sc. Ante Tonkić, prodekan za financije izv. prof. dr. sc. Ante Punda, prodekanica za studij Dentalna medicina, izv. prof. dr. sc. Katarina Vukojević, prodekan za studij Farmacija prof. dr. sc. Darko Modun, prodekan za studij Medicina na engleskom jeziku doc. dr. sc. Joško Božić.

Čestitke i puno uspjeha u daljnjem radu diplomantima je uputio dekan prof. dr. sc. Zoran Đogaš istaknuvši kako je njihova diploma prepoznata svugdje, obzirom da su završili prestižni studij i to na Fakultetu koji daje značajan doprinos u visokom pozicioniranju Sveučilišta u Splitu u regiji. U Republici Hrvatskoj nedostaje svih stručnjaka koje obrazuje Medicinski fakultet, stoga nema straha da naši diplomanti neće moći pronaći posao – poručio je dekan Đogaš diplomantima.

Riječi ohrabrenja za život koji ih čeka nakon studentskih dana uputila je svojim dosadašnjim studentima i prodekanica Vukojević podsjetivši ih kako je najvažnije biti ono što jesi, živjeti svoj život, a ne tuđi i to živjeti ga u punini, ne bojeći se pogrešaka, već hrabro se suočavajući sa zaprekama. Ne brinite o uspjehu, on se određuje na više načina i sigurno će se svaki od vas s njim susresti, naročito ako sreću traži u sebi, a ne u ocjenama drugih – istaknula je prodekanica čestitavši promoventima i njihovim roditeljima.

Prorektor Kardum je pozvao mlade diplomante da nastave svoje obrazovanje i upišu doktorske studije te na taj način kontinuirano usavršavaju svoj rad i napreduju. Pritom ih je pozvao da osjećaju poniznost u svom budućem radi i prema onome što znaju.  

U ime studenta obratila se Dona Krišto zahvalivši nastavnicima i svim ostalim djelatnicima fakulteta koji su im bili podrška tijekom studija.

U glazbenom dijelu programa sudjelovao je ženski zbor liječnica.