Studentski život

Forum na temu "GMO-istine i zablude" u subotu na Medicinskom fakultetu

VIII. Rotary Forum Split 2020  “GMO -istine i zablude” održat će se u subotu 22. veljače 2020. na Medicinskom fakultet u Splitu s početkom u 9 sati.

Kroz zanimljiva predavanja i konstruktivnu raspravu na Forumu će se raspravljati i pokušati odgovoriti na pitanja „Je li GMO spas od gladi u svijetu ili prijetnja čovječanstvu?“ te „Zašto nobelovci podržavaju GMO?

Na Forumu će sudjelovati Sir Richard J. Roberts, PhD dobitnik Nobelove nagrade te priznati hrvatski znanstvenici i stručnjaci: prof. dr.sc. Janoš Terzić (Medicinski fakultet u Splitu), prof. dr.sc. Valerije Vrček (Farmaceutsko-biokemijski fakultet, Zagreb), doc. dr. sc. Nenad Malenica (Prirodoslovno-matematički fakultet u Zagrebu) i prof. dr.sc. Anđelko Domazet (Katoličko-bogoslovni fakultet u Splitu).

U domeni pravne regulative i strategije EU prema GMO-u raspravi će doprinijet zastupnica u Europskom parlamentu Biljana Borzan video obraćanjem sudionicima.

Moderatori rasprave će biti domaćini s Medicinskog fakulteta u Splitu, prof. dr.sc. Zoran Đogaš, Izv. prof. dr. sc. Renata Pecotić i prof. dr. sc. Ozren Polašek.

Ulaz je besplatan.