Studentski život

Joe Bašić održao predavanje o Ultri i o njenom značaju za ekonomiju i turizam

Joe Bašić, osnivač i direktor MPG-a, vodeće marketinške i promocijske agencije u jugoistočnoj Europi, široj javnosti poznat kao direktor i promotor Ultra Europe Music Festivala u Splitu održao je u četvrtak, 27. veljače, na Ekonomskom fakultetu predavanje studentima Sveučilišta u Splitu.

Gosta je predstavio prof. dr. sc. Dragan Ljutić, rektor Sveučilišta u Splitu istaknuvši kako studenti na ovaj način iz prve ruke mogu doznati kako su svoj posao gradili uspješni poduzetnici te što je sve potrebno za poslovni uzlet. Kazao je kako Ultra Festival ima veliko značenje kako za naš grad, tako i za promociju naše države.

Bašić je predavanje pod nazivom „Mala zemlja za veliki glazbeni festival“ održao u okviru ciklusa Talk&Grow by UNIST, koji ima za cilj motivirati studente, ukazati im na mogućnosti bavljenja poduzetništvom. Stoga je od spiritusa movensa splitske Ultre bilo zanimljivo čuti sve o počecima ovog svjetskog festivala, kako je upravo grad Split odabran da bude vodeća svjetska destinacija za glazbeni turizam. Također je bilo riječi i kako je moguće da jedan glazbeni festival ostvari više od 10 milijardi kuna dodatne potrošnje te kako stvoriti sadržaj koji će privući pažnju 200 milijuna osoba iz cijelog svijeta godišnje. 
Na kraju predavanja, studenti nisu propustili priliku J. Bašiću, direktoru Ultre postaviti pitanja o svemu što ih je zanimalo.