Studentski život

Predstavljanje automatski vođenog reaktorskog kompostera, nastalog  u okviru projekta UniCompoST

Predstavljanje automatski vođenog reaktorskog kompostera, nastalog  u okviru projekta UniCompoST održat će se 11. ožujka u 18 sati u amfiteatru A 02 Kemijsko-tehnološkog fakulteta, R. Boškovića 35.

UniCompoST je projekt nastao u sklopu projekta "PAZI" kojeg provodi Udruga Sunce, a koji predstavlja društveno korisni doprinos studenata Kemijsko-tehnološkog fakulteta na području zaštite okoliša, ukazujući na goruću problematiku, educirajući javnost i ciljane skupine te naposljetku izradu automatiziranog kompostera za prihvat biološkog otpada nastalog na području Zgrade 3 Fakulteta.

Stoga će studenti uključeni u projekt predstaviti svoju ideju - automatski vođen reaktorski komposter, koji daje mogućnost trenutačnog istraživanja i poboljšanja mehanizama aerobnog procesa kompostiranja. Studenti se nadaju da će ovaj uređaj koristiti i njihove kolege, kao i zaposlenici KTF-a, za izradu završnih, diplomskih i znanstvenih radova te na taj način doprinijeti razvoju novih mogućnosti gospodarenja otpadom.
Ukoliko se uređaj pokaže dobar u radu, mogao bi poslužiti i kao rješenje za kvartovsko kompostiranje, u nedostatku velike kompostane za Splitsko-dalmatinsku županiju. Također će predstaviti i priručnik u kojem su objedinjenje sve tehnike i znanja o kompostiranju.