Studentski život

HACK4SPLIT Zanimljive studentske radionice od prosinca do ožujka

Poduzetnički centar Split u suradnji sa Studentskim poduzetničkim inkubatorom Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Splitu provodi projekt “Hack4Split” s ciljem doprinošenja rješavanju problema lokalne zajednice - područje Splita i okolice, osposobljavanjem i educiranjem mladih ljudi za aktivno građanstvo i socijalno poduzetništvo.
Provedbom projekta želi se osposobiti upravo mlade da budu nositelji pozitivnih promjena u društvu. Kroz niz edukacija mlade će se osposobiti za aktivno građanstvo, socijalno poduzetništvo i zapošljavanje na fleksibilnom tržištu rada i napredno učenje. Organizacijom dvodnevnog društvenog hackathona Hack4Split mladima će se dati mogućnost da prethodno naučena znanja i vještine primjene u praksi te sami izrade prijedloge rješenja za potrebe i probleme u lokalnoj zajednici i okolišu. Problemi lokalne zajednice koji će se nastojati riješiti uokvireni su kroz prizmu Globalnih ciljeva za održivi razvoj UN-a.
Mladi će se potaknuti da po završetku programa nastave svoj rad u lokalnoj zajednici kao aktivni građani.

Kroz projekt će se održati niz edukacija:

-    kroz prosinac će se održati 2 edukacije na temu društveno-korisnog učenja: “Društveno-korisno učenje: identificiranje unutarnjih i društvenih potreba”  14. prosinca s početkom u 12 sati i “Od ideje do promjene kroz društveno-korisno učenje” 15. prosinca s početkom u 11.30 sati
Na radionice u prosincu možete se prijaviti preko poveznice: https://forms.gle/CgbvS9da87cueadZ8    

-    kroz siječanj će se održati 2 edukacije na temu tehnika generiranja ideja u sklopu rješavanja lokalnih problema: “Tehnike generiranja ideja i UN Ciljevi održivog razvoja” i “Generiranje ideja za probleme lokalne zajednice u okviru UN ciljeva održivog razvoja”

-    kroz veljaču i ožujak očekuju nas edukacije na temu socijalnog poduzetništva: “Razvoj poslovnog modela Canvas za socijalno poduzetništvo”, “SWOT analiza poduzetničke ideje”, “Marketing socijalnog poduzetništva” i “Izvori financiranja socijalnog poduzetništva”

Finale projekta predstavlja organizacija i provedba društvenog hackathona Hack4Split koji će se održati polovicom travnja 2022. godine, a na kojem će se kreirati opipljiva rješenja za detektirane probleme lokalne zajednice u skladu s UN-ovim ciljevima održivog razvoja. 

Svi polaznici koji prođu edukacije iz određenog područja dobit će Europass potvrdu za sudjelovanje. 

Projekt je sufinanciran sredstvima Europskih snaga solidarnosti Europske unije, a provodi se od 1. studenog 2021. do 30. travnja 2022.