Studentski život

Prijave za edukacije o UN ciljevima održivog razvoja u lipnju kroz projekt AktivniST

U sklopu projekta AktivniST u lipnju se nastavlja ciklus edukacija o UN ciljevima održivog razvoja kroz koja će stručnjaci iz privatnog i javnog sektora te neprofitnih organizacija na primjeru svojih projekata i aktivnosti predstaviti kako oni doprinose, i kako svi mi možemo doprinijeti, ostvarivanju UN Ciljeva održivog razvoja unutar područja u kojem djeluju i posluju. Cilj ciklusa edukacija je približiti mladima načine kako kroz poduzetništvo i društveni angažman možemo doprinijeti ostvarivanju UN ciljeva održivog razvoja do 2030. godine te ih potaknuti na aktivno građanstvo i doprinos rješavanju problema lokalne zajednice.

Za lipanj su pripremljene tri edukacije:

1) unutar Cilja 3 - Zdravlje i blagostanje, 9. lipnja s početkom u 16 sati edukaciju će održati Tihana Petričević iz Silver Technologies, startupa u području zdravstva, na temu "Nosive tehnologije u zdravstvu - Silver monitor case study".

 

2) unutar Cilja 4 - Kvalitetno obrazovanje, 7. lipnja s početkom u 16 sati edukaciju će održati dr.sc. Ana Skledar Matijević iz Instituta za razvoj obrazovanja na temu "Javne politike visokog obrazovanja".

 

3) unutar Cilja 5 - Rodna ravnopravnost, 30. lipnja s početkom u 17 sati edukaciju će održati Josip Grgić iz ureda Pravobraniteljice za ravnopravnost spolova i Petra Kontić iz udruge Udruga B.a.B.e.

 

Prijaviti se može preko poveznice - https://forms.gle/PHQSt7RQzTBCF12y6 Radionice se održavaju online, preko Zoom platforme. Svi prijavljeni dobit će poveznice za edukacije dan prije održavanja

Svi polaznici koji prođu sve radionice iz ovog ciklusa dobiti će Europass potvrdu za sudjelovanje.

Projekt AktivniST sufinanciran je  sredstvima Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade Republike Hrvatske.