Studentski život

Svečana promocija Kemijsko-tehnološkog fakulteta!

Svečana promocija Kemijsko-tehnološkog fakulteta održana je u petak, 20. svibnja, ispred Zgrade tri fakulteta. Tom prigodom promovirana su 104 studenta/ice:

-  na preddiplomskom sveučilišnom studiju Kemijska tehnologija, smjer: Zaštita okoliša – 5

- na preddiplomskom sveučilišnom studiju Kemijska tehnologija, smjer: Kemijsko inženjerstvo – 12

- na preddiplomskom sveučilišnom studiju Kemija - 16

- na preddiplomskom sveučilišnom studiju Prehrambena tehnologija – 13

- na preddiplomskom stručnom studiju Zaštita i oporaba materijala – 4

- na diplomskom sveučilišnom studiju Kemijska tehnologija, smjer: Zaštita okoliša - 8

- na diplomskom sveučilišnom studiju Kemijska tehnologija, smjer: Materijali – 16

- na diplomskom sveučilišnom studiju Kemija, smjer: Organska kemija i biokemija – 18

- na diplomskom sveučilišnom studiju Prehrambena tehnologija – 12

Diplomante je u ime Sveučilišta pozdravio prof. dr. sc. Tomislav Kilić, kazavši kako će im ovaj dan zasigurno dugo ostati u sjećanju, jer su stigli do cilja i ostvarili ono što su zacrtali na početku svog visokoškolskog obrazovanja.

- Svojim vrijednim radom zaslužili ste diplome, a na putu do njih bilo je zasigurno i teških, neprospavanih noći i dana, no sigurno ste imali pomoć svoji obitelji i prijatelja, ali i podršku profesora i zaposlenika Fakulteta koji su vam, vjerujem, uvijek bili spremni pomoći – rekao je prorektor Kilić zaželjevši im uspjeh u daljnjem radu i karijeri.

Dekan Kemijsko-tehnološkog fakulteta prof. dr. sc. Matko Erceg čestitao je svojim nekadašnjim studentima, istaknuvši činjenicu da su završili zahtjevne studijske programe.

- Možete biti ponosni, pokazali ste tijekom studija iznimnu sposobnost da ispunite sve zadatke i obveze. Pred vama su, uvjeren sam, uspješne karijere i sretni životi, a govorim to iz iskustava ranijih generacija diplomiranih studenata našeg Fakulteta – poručio je dekan Erceg.

Kazao je da je Fakultet kroz desetljeća svog postojanja uvijek kvalitetno odgovarao na izazove vremena, pa je tako i u današnje vrijeme kada studente priprema na sve dinamičnije tržište rada i sve brže promjene u društvu.

- Morate biti spremni na cjeloživotno učenje i dodatno obrazovanje. Znamo da ćete ispuniti naša očekivanja i doprinijeti razvoju našeg društva. Znanje smo prenosili na vas, ali i mi smo učili od vas jer nove generacije donose nove kvalitete i vještine – poručio je diplomantima dekan Erceg.

- U svom životu i radu budite nositelji dobrih promjena i pozitivne energije – zaključio je dekan Erceg.